dobroge.tv

Live

Un bilet pentru o viaţă salvată: fiecare persoană care donează sânge luna aceasta primește o invitație dublă la un spectacol de teatru

02 februarie 2022
Publicitate

Donează sânge și mergi la teatru. Fiecare persoană care donează luna aceasta, primește o invitație dublă la un spectacol la alegere. Este ințiativa Teatrului de Stat Constanța care vine în ajutorul Centrului de Transfuzii Sanguine. În ultima perioadă, s-au prezentat mai puțini donatori decât este necesar. Cei care sunt eligibili și doresc, sunt așteptați să dea o mână de ajutor. Un litru de sânge poate salva până la trei vieți iar, pentru pacienții care depind de această cantitate, astfel de eforturi sunt vitale.

Instituțiile de cultură, în general, au un rol foarte important în comunitate și încearcă să contribuie la bunul mers al vieții societății locale. Teatrul de Stat Constanța vine în ajutorul Centrului de Transfuzii Sanguine pentru a-i motiva și sprijini pe cei care merg să doneze sânge.

Cei care donează în această săptămână, zilele astea, primesc o invitație cu două locuri la spectacolul de duminică, 6 februarie, de la ora 19.00, de la Centrul Multifuncțional Jean Constantin, spectacolul nostru, al Teatrului de Stat, „Maria Tănase. O poveste”, un spectacol foarte frumos”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Mai mult decât atât, toți cei care vin să doneze în luna februarie, primesc câte o invitație dublă la un spectacol la alegere din tot timpul anului. Iar intrarea în posesia biletelor se face foarte simplu.

Ei trebuie să ne trimită o fotografie făcută cu telefonul la carnetul de donator cu viza, cu data donării, pe adresa tsct2013@gmail.com, iar noi îi vom contacta și le vom explica direct”, a mai declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Marţi dimineaţă, sala de aşteptare de la Centrul de Transfuzii a fost goală.

Pe parcursul lunii ianuarie și iată, în primele două zile din luna februarie, numărul persoanelor care au venit pentru a dona sânge a fost mai scăzut decât nivelul mediei înregistrate de noi și decât ceea ce ar fi fost necesar”, a declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Ionuț este unul dintre donatorii fideli. Vine în fiecare lună să doneze și este încântat că poate ajuta pe cineva.

Sunt donator frecvent. Donez când pot să donez. În caz de nimeresc aici pe cineva care cere, de obicei donez pentru cineva. În rest, donez de plăcere”, spune Ionuț.

Înainte de donare, oamenii trebuie să mănânce ceva ușor, sandwich-uri, fructe sau lactate și să bea minimum 500 ml de lichide, pentru a nu li se face rău.

Pentru bolnavii din spitale, este tot timpul nevoie de sânge. Pot veni să doneze persoanele care au împlinit 18 ani, care au peste 50 de kilograme și care nu suferă de o afecțiune gravă cum este tuberculoză sau infecțiile HIV.

Pentru cei interesați, Centrul Regional de Transfuzii din Constanța este deschis de luni până vineri în intervalul orar 7:30- 13:30 și în ultima sâmbătă din fiecare lună între 8:00 și 13:00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233