dobroge.tv

Live

Lipsa parcărilor, una dintre problemele Constanţei: pietonii, nevoiți să facă slalom printre mașinile lăsate pe trotuar

31 ianuarie 2022
Publicitate

Mașinile pe trotuar, oamenii pe carosabil. Să fii pieton în municipiul Constanţa este o adevărată aventură. Și asta pentru că mulți șoferi își lasă autoturismele pe unde pot. Oamenii sunt obișnuiți să meargă pe stradă pentru că aleile pietonale sunt adesea ocupate de autovehicule. Cei care nu au de gând să-și pună viața în pericol, aleg să se strecoare pe unde pot, iar de cele mai multe ori sunt nevoiți să fac slalom printre mașinile parcate, stâlpișori și copaci. De cealaltă parte, conducătorii auto spun că nu sunt suficiente locuri de parcare.

Pentru o parte dintre locuitorii din cartierul Faleză Nord, să facă slalom printre mașinile parcate a devenit o rutină. Și asta pentru că, pe mulți șoferi își lasă autoturisme pe trotuar. Așa că aceștia sunt nevoiți să se descurce cum pot. Situația este cu atât mai dificilă, atunci când aceștia sunt însoțiți și de copii.

Nu mi se pare absolut deloc normal. E și o stradă, Pescarilor care e plină de mașini parcate pe trotuar, te duci cu căruciorul pe carosabil”, spune o constănțeancă.

Din păcate e cea mai mare problemă pentru cartierul ăsta. Și parcările și parcurile”, spune un constănțean.

Să fii pieton uneori poate fi o întreagă aventură. În anumite zone ale orașului, mașinile au ocupat în totalitate trotuarele, astfel constănțenii rămân doar cu două posibilități. Fie se strecoară prin spațiul rămas, fie trebuie să meargă pe carosabil, acolo unde riscă să fie accidentați.

Cele mai multe dintre mașinile de pe această stradă ocupă în totalitate spațiul destinat pietonilor, iar locatarii nu au altă soluție, decât să meargă pe carosabil.

Situația nu este mai fericită nici pe unul dintre cele mai mari bulevarde din oraș. Unii constănțeni care trec zilnic pe Bulevardul Mamaia spun că se tem pentru siguranța loc. În zonă sunt clădiri dezafectate și în orice moment s-ar putea desprinde bucăți din aceste imobile. Mai grav este că, pe anumite alei pietonale, mașinile sunt aproape lipite de zidurile acestora.

Foarte greu, mă uitam să nu cadă ceva de sus că se poate întâmpla orice”, spune o constănțeancă.

Ar trebui să se găsească o soluție cu parcările, poate niște parcări private”, spune un constănțean.

Lipsa locurilor de parcare este principalul motiv pentru care șoferii sunt nevoiți să-și lase mașinile pe unde pot. De aceeași părere este și domnul Teodor pe care l-am găsit pe Bulevardul Mamaia. Acesta spune că, după ce a ocolit de mai multe ori întreaga zonă, nu a reușit să găsească niciun loc liber, motiv pentru care a parcat tot pe trotuar.

Vin des în Constanța, sunt din Mangalia. Unde să parcăm? Am mers un kilometru să duc niște documente”, spune Teodor.

Și nu este singurul conducător auto care se confruntă cu această problemă.

N-am unde, chiar n-am unde să parchez”, spune un șofer.

Nu sunt locuri de parcare și n-avem unde să ducem mașinile”, spune o constănțeancă.

Constănțenii speră că în curând să fie amenajate cât mai multe parcări pentru a se elibera trotuarele. Până atunci, însă, pietonii nu au alte soluții decât să se strecoare printre mașini sau să circule pe carosabil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233