S-a dat startul vânătorii de comori în Constanța. O echipă Dobrogea TV şi câţiva tineri au încercat să descopere indiciile amplasate în oraș
Panouri pline de informații la tot pasul, fotografii istorice și obiecte încărcate de cultură. Cam așa arată vânătoarea de comori la care iubitorii de istorie au participat. A fost ca o scurtă incursiune în timp iar participanții au putut să redescopere câteva dintre atracțiile turistice de la malul mării. Traseul a avut ca punct de plecare parcul de la gară. Aventura va continua și weekend, iar startul se va da de lângă centrul commercial din Parcul Tăbăcărie.
S-a dat startul vânătorii de comori în Constanța. Tinerii s-au împărțit în echipe și imediat au pornit la drum. Pe traseu, aceștia s-au oprit în mai multe puncte istorice ale orașului de la malul mării.
La vânătoarea de comori a participat și o echipă Dobrogea TV. Alături de ceilalți tineri, au încercat să descopere indiciile amplasate în oraș.
„Acum, aproape că îți este imposibil să mai proiectezi aceasta imagine. Pereții exteriori acoperiți de o tencuială gri șobolan care sufocă orice urmă de mândrie națională și însemne neo-fasciste ale unui grup de oameni mult prea urâți și proști ca să înțeleagă istoria. E prea mult pentru mine, mă voi duce să vizitez locul, poate așa reușesc să mai alin durerea unui neam pe patul de moarte.”
“Indiciul m-a trimis la Tribunal, iar ca să văd despre ce este vorba trebuie să scanez codul QR”, a spus reporterul Dobrogea TV.
În fiecare locație, tinerii au găsit câte un astfel de cod. Prima oprire a fost la fostul Palatul Regal, actualul Tribunal al Constanței. Acesta nu a fost însă singurul obiectiv care se regăsește pe hartă.
Vânătoarea de comori a început din parcul de la gară și s-a încheiat la Universitatea „Ovidius”. O parte dintre tineri au participat pentru prima dată. Aceștia sunt de părere că astfel de evenimente îi ajută să redescopere istoria pe care o are orașul de la malul mării.
“Am vrut
să particip pentru a afla și descoperi istoria orașului având în vedere că locuiesc în el și este prima data când particip”, a spus un participant.
“Mi s-a părut o activitate foarte interesantă în aer liber și chiar am vrut să particip să văd ce se întâmplă, e prima dată când particip. Mi-a plăcut ideea de un treasure hunt în Constanța ca să descoperim regalitatea și ce se mai află pe aici prin jur”, a spus un alt tânăr.
“E un motiv în plus pentru mișcare și plus de asta, poți să vizitezi lucruri pe care nu le-am fi văzut în mod normal”, a spus o participant.
Întreagul eveniment are și o poveste în spate. Conform scenariului, acțiunea se petrece în anul 2028 iar conducerea României este preluată de un partid autoritar care interzice orice formă de cultură.
“Andi D. Vlaicu caută să se răzbune și să creeze o revoluție împotriva regimului. Drept demers al acestei organizații ei încearcă să reconstruiască tot traseul regalității ca să popularizeze obiectivele legate de familia regală din Constanța care acum sunt transformate în sedii de propaganda. Acest conducător dispare, iar participanții trebuie să-l găsească”, a declarat David Niculae, organizator eveniment „Map Your City”.
Prin acest eveniment, organizatorii au vrut să scoată în evidență obiectivele istorice care se află în orașul Constanța. Anul acesta, 30 de echipe s-au înscris la vânătoarea de comori.