dobroge.tv

Live

Spălătoriile auto din Constanţa, pline şi pe timp de iarnă. Recomandări despre cum ar trebui să ne întreținem maşina

29 ianuarie 2022
Publicitate

Chiar și pe frig, ploaie, soare ori ninsoare, angajații de la spălătoriile auto își desfășoară activitatea. Pe timpul iernii le este însă cel mai greu să muncească. Temperaturile scăzute de afară și vântul rece sunt cele care le îngreunează de cele mai multe ori muncă, susțin aceștia. Patronii încearcă să le ofere acestora atât echipamente corespunzătoare, cât și condiții favorabile de lucru. De asemenea, specialiștii susţin că indiferent de anotimp, trebuie să avem grijă de mașina noastră și ne-au oferit și câteva recomandări despre cum ar trebui să o întreținem.

Osman și-a dorit încă de mic să își câștige propii lui bani. Inițial s-a angajat la o firmă de construcții, însă spune că acolo s-a lovit de o experiență neplăcută. Acum lucrează într-o spălătorie auto de peste cinci ani, iar singurul inconvenient în acestă meserie este frigul din timpul sezonului rece.

„Că e frig, iarnă vară, ne-am obișnuit. Ne îmbrăcăm mai gros, două trei pulovere. Partea proastă e că mai răcești și dai bani pe medicamente”, a spus Osman.

Și colegii lui spun că pe timpul iernii, activitatea le este îngreunată pentru că, susțin aceștia, chiar dacă sunt echipați corespunzător, temperaturile scăzute de afară le încetinește ritmul de muncă.

Indiferent de vreme, patronii încearcă pe cât pot posibil să le ofere angajaților cele mai bune condiții de muncă.

„Este mai greu iarnă, te miști mai greu, iar timpul e puțin mai mare. Soluțiile sunt aceleași, dar este vorba de diluarea lor. Iarna le facem mai concentrate. De exemplu, ceara vara o facem mai slabă. Apa din pompă este la o temperatură mai mare față de cea de la robinet, iar afară unde ținem cârpele le punem apă caldă”, a declarat Dinki Levendi, administrator spălătorie auto.

Iarna, mizeria, umezeala și materialele antiderapante de pe șosele pot provoca probleme pentru vopseaua caroseriei. Și nu sunt singurele care pot afecta mașina.

„Excrementele pescărușilor, mai ales că suntem la malul mării atacă foarte tare lacul pe vopsea. Să nu se dea direct cu șervețele umede sau cârpa pentru că se zgârie lacul mașinii. După părerea mea, măcar o dată pe săptămână. Este important pentru că particulele abrazive precum praful sau sarea iarna, lăsate foarte mult timp pe mașini afectează lacul”, a precizat Dinki Levendi, administrator spălătorie auto.

Spălarea unei mașini durează aproximativ 20 de minute. Până când mașina va fi gata, clienții se pot relaxa la un ceai cald sau la o cafea.

Tarifele variază în funcție de dimensiunea și capacitatea autovehiculelor. Pentru o mașină vom scoate din buzunar 40 lei, pentru un SUV prețul este de 50 lei, iar pentru cele cu un tonaj de peste 3,5 vom plăti 70 lei. De asemenea, pe lângă spălatul mașinii, constănțeni mai pot opta pentru pachete de curățare a tapițeriei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233