Lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu îi nemulțumesc pe unii constănțeni: „Să-mi iau cizme de cauciuc ca să pot să ies în parc? E haos”
Prin noroi, gropi și cu cizme de cauciuc. Așa traversează constănțenii Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Din cauza vremii ploioase, strada a devenit o uliță plină de noroi, iar tot ce își doresc oamenii este ca măcar trotuarele să fie amenajate cât mai rapid. În ciuda situației actuale, autoritățile promit o schimbare. Aleile pietonale vor fi reabilitate, va fi montat mobilier stradal inteligent, vor fi amenajate stații moderne de autobuz iar carosabilul va fi refăcut.
Bulevardul Alexandru Lăpușneanu a intrat în reabilitare încă din luna august a anului trecut însă, constănțenii spun că rezultatele întârzie să apară. Aceștia sunt nevoiți să meargă de cele mai multe ori pe carosabil sau direct prin noroi atunci când plouă.
„Să-mi iau cizme de cauciuc ca să pot să ies în parc? E haos”, spune o constănțeancă.
„Ajungem până la genunchi murdari acasă”, spune o altă constănțeancă.
„Cel mai nasol e să cari marfa prin noroi”, spune un constănțean.
„Cumpăr șervețele și mă șterg, ce să fac?”, spune un alt constănțean.
Chiar dacă pe anumite porțiuni a fost amenajat trotuarul, în zilele ploioase, constănțenii susțin că bulevardul Alexandru Lăpușneanu se transformă într-o uliță plină de noroi.
Muncitorii au început deja să lucreze la amenajarea trotuarului, iar acest lucru îi bucură pe unii constănțeni. Tot ce-și doresc este ca lucrările să se termine mai repede.
„Ocolim pe unde putem. Am văzut că începe să se facă un trotuar, sper că-l termină”, spune o constănțeancă.
„Știți ce bine mi-a prins trotuarul ăsta. Nemaipomenit”, spune un constănțean.
„Să se termine mai repede. Este puțin inconfortabil, dar ne descurcăm”, spune o constănțeancă.
Lucrările sunt unele ample, iar de ele vor beneficia atât pietonii, cât și șoferii.
„Se execută lucrări de sprijinire la trotuarului. Se lucrează foarte mult la toată infrastructura subterană. Constructorul a creat un culoar de acces pentru pietoni pe carosabil, prin acele balize indicatoare”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.
Lucrările ar trebuie să dureze doi ani, iar valoarea proiectului este de aproximativ 90 de milioane de lei, dintre care 77 milioane de lei sunt alocați din fonduri europene.