dobroge.tv

Live

Ziua imnului, sărbătorită şi la Constanța

29 iulie 2020
Publicitate

Ziua imnului a fost sărbătorită astăzi la Constanța, în Piața Ovidiu. Militarii au defilat prin fața autorităților locale prezente, dar și a constănțenilor și turiștilor care au urmărit de pe margine întregul eveniment. De asemenea, rând pe rând, au fost intonate imnurile pe care țara noastră le-a avut în decursul istoriei.

“Deșteaptă-te române”, actualul imn național al României, îl intonează fiecare cetățean al țării încă din anul 1990. Și în acest an, ziua națională a imnului a fost sărbătorită la Constanța, în Piața Ovidiu. Pornind de la o strofă a actualului imn al țării noastre, prefectul a transmis mesajul Guvernului.

În prezența mai multor autorități locale, rând pe rând au fost intonate imnurile pe care țara noastră le-a avut de-a lungul timpului. Printre acestea s-a numărat și Imnul Regal al României care a reprezentat un simbol al suveranității.

Un alt imn pe care țara noastră l-a avut a fost “Pe-al nostru steag e scris unire”. În prezent, cântecul este imnul național al Albaniei.

În perioada 1977 -1989 imnul național al țării noastre a fost „Trei culori cunosc pe lume“, care a păstrat același titlu și aceeași linie melodică a cântecului original. Textul imnului, dar și al cântecului patriotic orginal se referă la drapelul României.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea militarilor prin fața autorităților locale prezente, dar și a constănțenilor și turiștilor care au urmărit de pe margine evenimentul.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233