dobroge.tv

Live

Parc sau parcare în locul Galeriilor Soveja: „Se va ține cont și de opțiunea cetățenilor și de rezultatul acestui chestionar”

05 ianuarie 2022
Publicitate

Cu ce înlocuim ruinele fostelor Galerii Soveja? Cu parc sau cu o parcare? La aceste întrebări trebuie să răspundă constănțenii. Până acum aproape două mii de oameni și-au exprimat opinia și cei mai mulți dintre ei au ales ca zona să se transforme în parc. Chestionarul rămâne însă deschis până la jumătatea acestei luni, spun autoritățile.

Pe strada Soveja din municipiul Constanța, vechile galerii au dispărut, iar acum pe terenul de peste 3.000 de metri pătrați, printre rămășite se zărește doar un singur panou pe care este scris: PARC SAU PARCARE? În acest fel autoritățile vor să afle de la constănțeni în ce să transforme zona.

Un parc pentru copii. Te duci kilometri ca să găsești un parc”, spune un constănțean.

Ducem lipsă de locuri de relaxare”, spune un alt constănțean.

Sunt aproape două mii de locuitori ai Constanței care au completat chestionarul oferit de autorități. Cei mai mulți spun că vor un spațiu verde în locul ruinelor.

Un parc pentru copii, că parcări sunt”, spune o constănțeancă.

Oricând și oriunde este necesar un astfel de parc, mai ales că se află lângă o biserică minunată și poate să devină un loc de reculegere”, spune o altă constănțeancă.

Sunt și constănțeni care regretă dispariția magazinelor din fostele galerii.

Dar nu parc sau parcare. Asta e o prostie. Nu știu, ceva, o clădire, o grădiniță, ceva comercial, să nu mai mergem tocmai în Tomis 3 pentru legume și fructe”, spune o constănțeancă.

„Erau două trei aprozare, era orice aproape. Acum ne ducem cine știe unde”, spune un constănțean.

„Cred că un magazin, ceva”, spune un alt constănțean.

Decizia va fi luată până în primăvară spun reprezentanții Registrului Autohton Exploatarea Domeniului Public și Privat.

„Consiliul de administrație al Regiei va lua o decizie după ce va fi gata un studiu de oportunitate pe care Regia îl va comandat luna aceasta. Se va ține cont și de opțiunea cetățenilor și de rezultatul acestui chestionar. În opțiunile constănțenilor conduce parcarea, urmată de parc și creșă. Ceea ce știm sigur este că majoritatea covârșitoare își dorește o investiție publică pe acel teren”, a declarat Teo Hira, director RAEDPP Constanța.

Autoritățile mai spun că locuitorii constanței sunt bineveniți să completeze chestionarul încă o săptămână de acum încolo după care, în locul gunoaielor și a ruinelor, va fi construit un parc sau amenajată o parcare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233