dobroge.tv

Live

Constanța s-a topit astăzi sub codul galben de caniculă

29 iulie 2020
Publicitate

Termometrele au arătat 30 de grade la umbră, în timp ce la soare, în jurul prânzului acestea au indicat chiar și 35 de grade Celsius. Este o perioadă în care trebuie să ne protejăm, atrag atenția medicii. Copiii, femeile însărcinate și vârstinicii fac parte din categoriile vulnerabile când vine vorba de căldură. Însă astăzi mulți au ieșit din case și s-au adăpostit în parcuri. A fost mult mai bine decât în locuințe, unde se sufocau, spun oamenii.

Miercuri, înainte de prânz, termometrele se apropiau de pragul critic de 30 de grade. Este mai mult decât suficient pentru ca un cub de gheață să se topească în câteva minute.

Iar după ora 12, codul galben de caniculă și-a intrat de-a binelea în drepturi.

Canicula nu i-a împiedicat însă pe oameni să iasă din case la orele prânzului. Din contră. Spun că este mai bine decât în locuințe, unde se sufocă și aerul condiționat nu face față. Oamenii, în special bătrânii, au încercar să se ferească de razele arzătoare ale soarelui. Cu toții, de la mic la mare, au căutat umbra copacilor. Nu le-au lipsit nici sticlele cu apă.

Medicii ne atenționează că trebuie să fim foarte atenți în această perioadă. Vârstnicii și copiii sunt unele din categoriile cele mai vulnerabile.

Pe perioade caniculare, autoritățile mai recomandă purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori dechise, dar și duşurile călduţe. De asemenea, e indicată evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare între orele 11 și 18, iar în locuințe ferestrele prin care intră soarele să fie închise și acoperite cu jaluzele sau draperii. De asemenea, ferestrele trebuie ținute închise atunci când temperatura exterioară este mai mare decât cea din casă și deschise seara târziu, noaptea sau dimineața devreme.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233