dobroge.tv

Live

Nava Şcoală Mircea, coborâtă de pe doc

29 iulie 2020
Publicitate

Continuă lucrările de reparație la Navă Școală Mircea. Ieri, bătrânul velier a fost coborât de pe docul de uscat pentru a fi verificat. Întreaga operațiune a durat câteva ore timp în care docul pe care pe care se afla a fost umplut cu apă. Ultima reparație capitală a navei a fost făcută în urmă cu 18 ani.

Au trecut 81 de ani de când nava-școală Mircea se află în serviciul marinei române. De atunci a trecut prin numeroase misiuni, dar și reparații. Așa se întâmplă și acum când bătrânul velier se află în Șantierul Naval Midia. Luni, nava a fost coborâtă de pe docul uscat pentru a fi verificată. Înainte de această operațiune muncitorii s-au asigurat că totul decurge normal. Întreaga operațiune a durat câteva ore, timp în care docul pe care se afla a fost umplut cu apă.

Nava Şcoală Mircea se află în Șantierul Naval Midia de mai bine de doua luni.

“Nava este urcată pe doc, curățată, spălată, sablată, vopsită. Echipamentele care au legătură cu mediul exterior prin apă, da, deci toate țevile care se alimentează cu apă de mare sunt verificate, înlocuite, valvule de fund și clapeți, ceea ce înseamnă că navă școală mircea la finalul acestei etape din șantierul naval midia o să poată executa misiuni de scurtă și lungă durată”, a declarat comandorul Mircea Târhoacă, comandant al Navei Şcoală Mircea.

Costurile reparării unei astfel de nave nu sunt deloc mici.

“De obicei, la o navă sau la orice ambarcațiune, costurile de întreținere cam reprezintă 20 la sutp din valoarea bărcii respective pe an. Serios? Ca să o ai într-o anumită condiție, da. Aproximativ. Acum depinde de cât de mult vrei să utilizezi ambarcațiunea respective”, a mai spus comandorul Mircea Târhoacă.

Ultima reparație capitala a navei școală Mircea a fost făcută în șantierul naval din Brăila în urmă cu 18 ani.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233