dobroge.tv

Live

La restaurante se fac ultimele pregătiri pentru seara de Revelion: constănțenii sunt așteptați cu delicatese pentru toate gusturile

30 decembrie 2021
Publicitate

Petrecerea dintre ani se apropie cu pași repezi, iar în bucătăriile restaurantelor a început deja să se simtă mirosul bucatelor și al mirodeniilor. Deși carnea de porc de află pe primul loc în clasamentul preferințelor românilor, aceștia pot încerca și alte preparate mai sofisticate. De pildă, pentru cei care vor să simtă gustul rețetelor mediteraneene pot opta pentru fructe de mare în sos roșu ori pește cu legume în vin alb. Important este să mâncăm câte puțin din toate pentru a nu încheia petrecerea la spital.

Fructele de mare sunt, fără doar şi poate, un deliciu. Chiar dacă preţul este un pic cam mare, cel puţin din când în când ne putem permite câte o mică „escapadă” din rutina culinară de sărbători. Acestea sunt mai ușor de digerat și au mult mai puține elemente dăunătoare față de carnea roșie.

Un meniu mediteranean de data asta, un meniu mediteranean mai autentic cu preparate nu atât de des întâlnite în meniurile restaurantelor. Vom găti scoici verzi, vom găti o salată de caracatiță cu cartofi - un preparat din zona de sud a Italiei”, a declarat Sorin Petcu, manager hotel.

Cei care vor însă, să mănânce un pește gustos, bucătarii le-au pregătit clienților pentru noaptea de Revelion, preparate care să satisfacă și cele mai pretențioase papile gustative.

Restaurantele și-au pregătit deja mesele pentru seara de Revelion, iar cei care vor să opteze pentru ceva mai sofisticat, pot înlocui sarmalele cu un preparat de pește cu legume în vin alb.

În majoritatea restaurantelor de la malul mării se simte mirosul bucatelor și al mirodeniilor. Cu grijă și puțin talent, bucătarii sunt atenți și la estetică și pregătesc întotdeauna cele mai frumoase farfurii pentru clienții lor.

Preparatele pe care le vom avea în noaptea de Revelion: vom avea un file de lup de mare care este marinat în ghimbir și piper negru. Va fi un trandafir din lup de mare”, spune Valentin Onica, chef bucătar.

Din meniu, nu lipsește nici preparatele din carne. Maeștrii bucătări îi așteaptă pe oameni cu cele mai gustoase feluri de mâncare.

Un meniu deosebit pregătit de colegi noștri, de maestrul bucătar împreună cu echipa sa, cu preparate atent selecționate”, a declarat Raluca Dumitrașcu, director de vânzări.

De asemenea, clienții pot alege să mănânce în noaptea de Revelion, cartofii copți ca la bunica și carnea aburindă de porc.

Cei care nu vor totuși să renunțe la mâncarea tradițională, pot opta pentru un preparat din carne de porc cu cartofi la cuptor.

Iar pe lângă asemenea preparate nu trebuie să lipsească un pahar de vin. Însă, distracția costă, așa că cei care vor petrecere noaptea dintre ani la restaurant vor fi nevoiți să scoată câteva sute de lei.

Candy bar, bufet de fructe, cheese bar cu asociere de vinuri. Doar masa de Revelion în sine nu depășește 275 lei”, a declarat Sorin Petcu, manager hotel.

Din meniurile restaurantelor, oamenii pot comanda ceea ce își doresc. Însă, indiferent de alegerea făcută, important este să nu facem excese pentru a nu ajunge la spital.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233