dobroge.tv

Live

Operațiunea „jos sarmalele”. Constănțenii au luat cu asalt sălile de sport pentru a scăpa de kilogramele în plus luate de Sărbători

28 decembrie 2021
Publicitate

Sala de sport a devenit cel mai bun prieten al omului după sărbători. După zile în care au mâncat pe saturate bunătăți tradiționale, a venit momentul să se confrunte cu câteva kilograme în plus. Așa că, pe unii constănțeni i-am găsit în sală imediat după Crăciun. Antrenorii recomandă oamenilor să nu se lase pe tânjală, să își continue exercițiile fizice și să reziste tentațiilor culinare.

A fost forfotă în sălile de sport. De la sarmale, cozonac și jumări, cei care țin la siluetă au trecut la alergat, pedalat și ridicat greutăți. Andra are 22 de ani și este din Craiova. Chiar dacă va sta în Constanța pentru puțin timp, și-a continuat și aici antrenamentele. De sărbători a mâncat din toate spune ea.

Andra: Nu m-am abținut. Am mâncat din plin, de toate.

Reporter: Și te simți puțin vinovată acum?

Andra: Cam da, având în vedere cât încerc să muncesc, adică să dau caloriile jos, puțin, da.

Și alți constănțeni s-au înfruptat din toate bunătățile. Au revenit imediat la sală pentru a scăpa de surplusul de kilograme acumulat.

Este primul antrenament. Nu am început de luni ca toată lumea, am început de marți. Dar, nu e târziu niciodată. În perioada sărbătorilor să zic că am încercat un pic din toate bunătățile pregătite”, spune o constănțeancă.

Orice. Am mâncat orice pentru că știam că voi reveni după și va fi din nou bine”, spune un constănțean.

Antrenorii spun că în această perioadă, oamenii sunt mai motivați să vină la sală. Lumea începe să fie mai motivată și să iasă din rutina de 2-3 zile în care a mâncat tot ce și-a dorit.

De obicei după sărbători încep să vină într-un număr mare pentru că se simt cu musca pe căciulă pentru că au mâncat mai mult, sau nu neapărat mai mult, cât combinat”, a declarat Diana Pivniceru, manager sală fitness.

Atenție, însă. Antrenamentul trebuie făcut gradual și treptat. O persoană fără condiție fizică ar putea avea probleme, dacă exagerează cu efortul.

Nici în cazul amatorilor și nici în cazul profesioniștilor nu recomand antrenamentele bruște, rapide. Nici nu se poate pentru că după o pauză de două-trei zile în care s-a mâncat mult probabil și poate s-a și stat, să bagi deodată corpul într-o mișcare haotică și solicitantă”, a mai declarat Diana Pivniceru, manager sală fitness.

Potrivit specialiștilor, înfometarea după perioada sărbătorilor nu este indicată. Aceasta va oferi rezultatele scontate doar pentru scurt timp. Pentru cei care doresc să slăbească sănătos este recomandat să apeleze la sport, dar și la o dietă cât mai echilibrată.

Așadar, este necesar și indicat să avem grijă de noi mereu, indiferent cât de mult sau puțin mâncăm. Sportul înseamnă sănătate, echilibru, dar și voie bună.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233