dobroge.tv

Live

Fie că este făcut în casă sau luat de la patiserie, cozonacul nu lipsește de pe masa de Crăciun a constănțenilor

24 decembrie 2021
Publicitate

Masa de Crăciun trebuie să fie specială. Gospodinele sunt atente la fiecare detaliu și orice preparat contează. Iar cozonacii tradiționali nu au cum să lipsească. Unele preferă să-i facă acasă, altele se îndreaptă spre magazine sau patiserii. În acestea din urmă, se lucrează la foc continuu pentru a fi onorate toate comenzile. Cei mai gustoși cozonaci se prepară cu multă muncă și dragoste.

Doamna din imagini vine în fiecare an și cumpără cozonaci de la patiseria din km 5. Preferă să-i ia gata făcuți pentru că, spune femeia, sunt extrem de gustoși și este și mai simplu pentru ea.

Este mai dificil acasă și nu merită că aici este foarte gustos. Am cumpărat acum câteva zile și acum cumpăr din nou pentru fiica mea”, spune o constănțeancă.

În această patiserie se simte mirosul sărbătorilor de altădată, încă de cum intri pe ușă. În bucătărie, o doamnă frământă atent aluatul pentru cozonac, iar în cuptor alte câteva zeci de bucăți se coc. Nici clienții nu lipsesc.

Suntem foarte aglomerați în această perioadă, muncim la foc continuu, avem foarte multe comenzi”, a declarat Adrian Păun, proprietar patiserie.

Secretul unui cozonac perfect nu este dezvăluit. Însă, ingredientele care fac parte din compoziție sunt atent alese.

Cu nucă, stafide sau rahat, cozonacii pufoși și proaspăt scoși din cuptor își așteaptă clienții. Pentru cei care nu au avut timp sau pur și simplu nu au vrut să stea în bucătărie pot lua un cozonac gata făcut de la patiserie.

Majoritatea constănțenilor care au ales ca și anul acesta să cumpere un cozonac au făcut comandă din timp. Au vrut să se asigure că nu rămân fără el chiar de Crăciun. Prețul este avantajos, așa că unii dintre aceștia au cerut chiar 5 bucăți.

Cu ciocolată și nucă. E mai comod, e mai ușor și e mai bun, mai dulce, mai altfel”, spune un constănțean.

Prețul unui cozonac a fost de 25 de lei. Constănțenii au mai cumpărat, pe lângă acesta, și cornulețe, nuci sau brioșe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233