Un vis devenit realitate. Magda și Dan creează decorațiuni și obiecte de veselă, în atelierul lor
Atelierul Magdei și al lui Dan pare desprins dintr-o poveste. Chiar dacă nu este foarte spațios, atmosfera din interior te duce cu gândul la sărbători și la clipe de relaxare alături de cei dragi. Culori vii, accesorii din lut la top pasul și roata olarului care este vedeta. Cei doi fac chiar și decorațiuni specifice Crăciunului. Mulți constănțeni, au ales și anul acesta să-și împodobească bradul diferit și nu puțini au fost clienții care le-au trecut pragul.
Povestea produselor create de Magda și Dan a început în urmă cu doi ani. De atunci, fiecare zi și-o petrec în micul lor atelier. De multe ori pierd noțiunea timpului însă, acest lucru nu contează atâta timp cât sunt împreună.
„În anul 2018 am aplicat pentru fonduri europene iar în decembrie planul nostru a fost declarat câștigător. Ulterior, în 2019 am și implementat proiectul. Lutul este un material foarte versatil cu care putem lucra, putem crea diferite forme pentru obiectele pe care le realizăm, să ne jucăm cu culorile, texturile, ne oferă o gamă largă de posibilități”, a declarat Magda Huiculescu, fondator brand lut.
Pentru că nu se opresc din treabă niciodată, și Crăciunul acesta au realizat o gamă largă de produse care vor ajunge pe mesele sau în brazii oamenilor.
„Am realizat din porțelan glazurat în alb îngerași, inimioare, steluțe, semiluni, pe care le-am pictat eu cu o culoare specială în motive tradițional românești”, a mai declarat Magda Huiculescu, fondator brand lut.
Prețurile variază în funcție de produs și nu în ultimul rând, depind și de procesul de producție.
„Avem decorațiunile care pornesc de la 12 lei cele simple și ajung până la 20 de lei îngerii pictați, farfuriile la 50 de lei. Paharele fac parte din nouă colecție, încă nu le-am dat un preț dar vor fi în jur de 40-50 de lei”, a declarat Dan Ghiță, fondator brand lut.
Dacă un accesoriu pentru brad poate fi gata în câteva ore, un obiect de veselă are nevoie de mai mult timp.
„De exemplu, din colecția asta durează o oră, o oră jumate. În schimb un pahar cam 30 de minute. În primă fază așteptăm 24 de ore, încă 24 de ore, după care le ardem, e glazurăm, undeva la cinci zile”, a mai Dan Ghiță, fondator brand lut.
Pe lângă aspectul plăcut și unic, decorațiunile au și o semnificație aparte.
„Steaua din vârful bradului semnifica steaua care s-a arătat la răsărit în Persia. Bradul este o plantă falnică în munte a cărei frunze nu cad și simbolizează perpetuarea vieții”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Mai mult, bradul este asociat cu dragostea, bucuria, viața, sănătatea și magia. De aceea, el este tot timpul împodobit împreună cu familia, rudele sau prietenii.