dobroge.tv

Live

De la pasiune la un stil de viață. Răzvan și Cristina au în locuința lor peste 200 de acvarii cu sute de specii de pești

24 decembrie 2021
Publicitate

De la pasiune la un stil de viață. Acvaristica este un hobby relaxant și care de cele mai multe ori aduce liniște în casa oricărei persoane. Specialiștii spun că doar dacă ne uităm la peștii care înoată într-un acvariu, putem simți cum ne încărcăm cu o energie pozitivă. De aceeași părere sunt și Răzvan și Cristina care au în locuința lor peste 200 de acvarii cu sute de specii. Urmăriți în continuare povestea celor doi, care și-au transformat dragostea pentru pești într-o mică afacere.

Pasiunea lui Răzvan pentru acvaristică a început încă din clasa a IX-a. Atunci a fost la Târgul de pești din piața Griviței și a avut primul contact cu acvariile. Ceea ce i-a atras atenția însă, au fost peștii viu colorați. A început apoi etapa de informare. Mergea zilnic la bibliotecă și citea cărți despre cum trebuie să ai grijă de un acvariu, dar și ce presupune mai exact acest lucru.

Un acvarist ar trebui mai întâi să se informeze, să facă research, înainte de a se gândi unde își pune primul acvariu. Nu durează mult, nu este prea multă informație dar este foarte important să fie asimilată bine”, a declarat Răzvan Radu, acvarist.

La scurt timp și-a cumpărat primul acvariu, apoi numărul lor de-a lungul anilor a crescut. Și pentru că nu mai avea nici un loc în dormitor unde să le mai așeze, a închiriat un garaj. Acum a ajuns să aibă grijă de peste 200 de acvarii.

Mi-am gândit tot felul de sisteme automatizate: schimb de apă automat, luminile sunt automate, filtrarea este gândită să fie low-maintenance, tocmai pentru că am atât de multe. Deci este și simplu și complicat în același timp”, a mai Răzvan Radu, acvarist.

Ușor, ușor, Răzvan și-a transformat pasiunea într-o mică afacere. Și pentru că în spatele acestui domeniu este multă muncă, în ajutor i-a venit și Cristina. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu trei ani, când au început și o frumoasă poveste de dragoste. Acum, aceștia împart și iubirea pentru acvaristică.

La început cu dificultate pentru că nu știam foarte multe lucruri și îmi era frică să nu sparg geamuri, să nu dau prea multă mâncare la pești”, a declarat Cristina Tănase, acvarist.

Acvariile se află chiar în locuința lor. Au grijă de toate în fiecare zi. Au chiar și o vedetă. Este vorba de Sebi, un pește balon de apă dulce pe care ni l-a prezentat și nouă.

Acasă la Răzvan și la Cristina este un fel de univers acvatic. Aici puteți întâlni peste 200 de acvarii și diverse specii de pești: de la popularii tetra glow și până la specii mai puțin cunoscute.

Cei care vor să-și cumpere un acvariu trebuie să știe că este destul de costisitor. Prețurile variază în funcție de dimensiunea acvariului, aparatură și numărul de pești. De pildă, unul de 80 de litri poate pleca de la 500 de lei și poate ajunge la 1.000 de lei.

Unul de 1.000 de litri cu cât crește volumul cresc și nevoile acvariului: filtru mai mare, lumină mai puternică și grosimea sticlei care face ca acvariul să fie mult mai scump în final. Deci, poate fi undeva la 1.000 de euro, poate chiar și mai mult, depinde”, a mai Cristina Tănase, acvarist.

Cei doi și-au deschis acum și un canal de Youtube unde vorbesc despre pasiunea lor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233