dobroge.tv

Live

Constănțeni cu care ne mândrim. La doar 14 ani, Eric este vicecampion național la înot

23 decembrie 2021
Publicitate

Vicecampion național la doar 14 ani. Este povestea lui Eric, un adolescent pasionat de înot. Simte libertate și liniște atunci când e sub apă, iar înotul l-a dus pe podium. Acum câteva zile, tânărul constănțean s-a întors acasă cu patru medalii noi, printre care și una de argint.

Eric are 14 ani, iar de aproape 10 este îndrăgostit de înot. A învățat să înoate la plajă, cu tatăl său, iar încet-încet joaca s-a transformat în pasiune odată cu înscrierea la Palatul Copiilor din Constanța.

Eram clasa a doua. O colegă, suntem colegi și acum, tot mă ruga – „vino la înot, vino la înot” că făcea şi ea. Mama era plecată în Timişoara şi când a venit, m-a înscris și am făcut acolo câteva săptămâni înot și după am decis să merg la grupa de performanță”, a declarat Eric Ștefan Andrieș, sportiv.

Atunci a început să se antreneze serios sub atenta îndrumare a profesorului Tavi Tileagă. Merge la bazin cinci zile pe săptămână, iar de cele mai multe ori are antrenamente și dimineața și seara. Trebuie să se împartă între școală și înot, dar știe cât de importante sunt orele, mai ales că anul acesta are de susținut un examen important: Evaluarea Națională.

Mai plec de la ultimele ore. De exemplu miercuri am dirigenție și sport ultimele două ore și îmi permit să plec, am și o cerere de învoire, am vorbit și cu doamna directoare și m-a înțeles”, a mai declarat Eric Ștefan Andrieș, sportiv.

Iar munca și ambiția se răsplătesc întotdeauna. Acum câteva zile, Eric s-a întors acasă cu patru medalii noi. Una dintre ele este de argint.

Da, am luat-o la proba de 1.500 de metri, proba mea preferată pot să zic, la care mă pricep, probele de fond. A fost nemaipomenit. Cred că e prima oară când iau atâtea medalii într-un singur concurs”, a mai declarat Eric Ștefan Andrieș, sportiv.

Părinții îl susțin întotdeauna și chiar dacă în ultimii doi ani nu au putut să fie prezenți la competițiile lui, sunt tare mândri de reușitele sale.

Eric ne-a uimit acum, a muncit mult, a muncit enorm pentru aceste medalii, a crezut în el. Și iată că a reușit. Ultima probă a fost într-adevăr spectaculoasă, mai ales finish-ul când nimeni nu va crede că el va ajunge pe locul 2, cu ultimele resurse a revenit fantastic și a reușit această mare performanță”, a declarat Lucia Andrieș, mama lui Eric.

Următoare competiție pentru tânărul constănțean este în martie, însă, ca orice sportiv, Eric visează să ajungă la Jocurile Olimpice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233