Reprezentanții tinerilor sunt nemulțumiți de fondurile alocate pentru sectorul de Tineret: „Ne-am dat seama că este o subfinanțare”
Tinerii reprezintă viitorul și schimbarea pe care mulți dintre noi o așteptăm. Anul 2022 a fost declarat, ca fiind Anul European al Tineretului, însă bugetul alocat pentru acest sector este cel mai mic din ultimii cinci ani. Sumele alocate ar trebui să fie investite în programe care ar putea să contribuie la buna dezvoltare și educare a acestora. Banii insuficienți îi nemulțumesc însă, pe reprezentanții tinerilor care consideră că lipsa fondurilor.
Cu toții sperăm la o societate închegată și educată. Pentru ca aceasta să fie așa cum ne dorim, sunt necesare investiții în sectorul de tineret care reprezintă viitorul. Aceștia speră la mai multe proiecte dedicate lor și la o implicare mai mare din partea autorităților.
„Cea principală este cea a unui centru de tineret care ar îngloba consiliere vocațională, terapie, dezvoltare personală, workshop-uri, o mai bună conexiune cu programe precum Erasmus Plus”, a declarat Amalia Pisică, asistent manager proiect ComeToSeaUsCool din cadrul Constanța, Capitala Tineretului.
„Cred că mi-aș dori niște workshop-uri despre ce pot face în viitor, să-mi descopăr meseria ideală, ar suna chiar foarte bine”, spune o tânără.
„De câțiva ani încoace bugetul este tot mai mic pentru educație. Poate că ar trebui să se gândească politicienii că așa cum arată școala de azi, așa va arăta țara mâine. Poate se vor gândi la un moment dat să aloce cei 6% din PIB în educație”, spune un tânăr.
Tinerii sunt cei în care ne punem baza atunci când ne gândim la viitorul societății. Cu toate acestea, bugetul propus pentru acest sector în 2022 este cel mai mic din ultimii cinci ani. Reprezentanții tinerilor nu sunt mulțumiți de fondurile alocate și speră la o suplimentare.
„Pentru programele destinate tinerilor, tot ce înseamnă activități, tabere, proiecte. Ne-am dat seama că este o subfinanțare în cuantumul a aproximativ 1 leu și 80 de bani per tânăr pe an, raportat la numărul total de tineri rezidenți din România, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani”, a declarat Gabriel Carnariu, președintele Consiliului Tineretului din România.
Reprezentanții tinerilor militează pentru drepturile lor și speră la cât mai multe proiecte și evenimente dedicate acestora. Mai mult, consilierea vocațională reprezintă o necesitate pentru tineri.
În prezent, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va prelua sectorul pentru tineret care a aparținut până acum Ministerului Tineretului și Sportului. Chiar dacă noul minister va prelua vechile proiecte cu finanțare europeană, statul român nu ar trebui să uite de tineri.
„Propunerea noastră este ca această finanțare să crească la minim un euro per tânăr pe an. Până la urmă, tinerii sunt contribuabili, lucrează, își desfășoară aici activitatea în România și atunci este de datoria statului român să intervină cu sume în acord cu nevoile tinerilor”, a declarat Gabriel Carnariu, președintele Consiliului Tineretului din România.
Strategia Europeană de Tineret 2019-2027 prevede 11 obiective dezvoltate împreună cu tinerii care să contribuie la dezvoltarea, educarea și implicarea lor în societate.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

