dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Credinţa, mai puternică decât coronavirusul: zeci de oameni s-au înghesuit la slujba de Sfântul Pantelimon

27 iulie 2020
Publicitate

Niciun virus nu i-ar putea ține pe credincioși departe de biserică. Iar astăzi, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța a fost reconfirmat acest lucru. Sărbătoarea Sfântului Pantelimon a strâns în fața lăcașului de cult o sumedenie de oameni. Unii păstrau distanța și chiar purtau masca, deși în aer liber nu este obligatoriu, semn că siguranța este pe primul loc. Însă pentru mulți dintre cei prezenți, regulile nu au existat. La intrarea în Arhiepiscopie, de exemplu, oamenii se înghesuiau ca și cum noul coronavirus nu ar mai fi printre noi.

Slujba de luni a fost oficiată de Înaltpresfințitul Teodosie și un sobor de preoți pe scena din fața arhiepiscopiei. Accesul în catedrală a fost însă permis, deoarece, în contextul stării de alertă, oamenii pot intra în biserici. Trebuie respectată distanțarea fizică, iar oamenii sunt obligați să poarte măști de protecție. Doar că la intrarea în Arhiepiscopie era buluc. Mulții se înghesuiau să intre și tot mulți voiau să iasă din catedrală. Unii își țineau măștile sub bărbie.

Atmosfera nu a fost mai aerisită nici în exteriorul bisericii. O doamnă, de exemplu, a strănutat în prezența celorlalte persoane. A scos apoi un șervețel, însă când a văzut că este filmată, s-a îndepărtat.

Dincolo de oamenii care s-au înghesuit fie la intrarea în catedrală, fie pe trotuar, au fost și credincioși care au respectat cu sfințenie regulile de prevenție a răspândirii noului coronavirus. La fața locului au fost prezente și forțele de ordine.

La Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” se găsesc o parte dintre moaștele Sfântului Pantelimon. De altfel, duminică, în zona peninsulară din Constanța a avut loc o procesiune care a marcat sărbătoarea.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233