dobroge.tv

Live

Aglomerație la firmele de curierat: zeci de constănțeni au stat la coadă pentru a trimite pachete peste hotare

15 decembrie 2021
Publicitate

A fost forfotă astăzi la sediul unei firme de curierat din Tomis Nord. Cu trolere, cutii și sacoșe pline, oamenii au venit din tot județul Constanța pentru a trimite colete rudelor plecate în străinătate. Au stat la cozi și au îndurat frigul însă, știu că cei dragi se vor bucura atunci când vor deschide pachetele cu mâncare tradițională și cadouri.

În dreptul intrării unei firme de curierat internaționale sunt zeci de persoane care așteaptă la coadă, în frig, să trimită câte un pachețel copiilor în străinătate.

În ger, la doar 4 grade s-a așezat la coada imensă și Lenuța. Femeia s-a trezit de la cinci dimineața ca să parcurgă cei 60 de kilometri până la Constanța.

„Sunt de la țară, dinspre Negru Vodă, Credința. Am venit și luni dar era închis. Soțul nu s-a simțit bine, bagajul e greu. Ce să facem, trebuie să trimitem. Avem copiii plecați în afară. La băiatul cel mare, în Franța”, spune Lenuța.

Toți cei trei copii ai doamnei sunt stabiliți în afara țării și nu i-a mai văzut de când a început pandemia. Ca să aline puțin dorul de casă și de bucatele tradiționale, femeia le trimite la fiecare ocazie specială bunătăți pregătite cu grijă.

Cârnați, șuncă, caltaboși, o pulpă acolo șă-și facă și ei, un mușchiuleț afumat și niște dulciuri la nepoței. Vin, pleacă. N-au venit cu pandemia, nu au putut să vină, nu i-am văzut de doi ani de zile, mi se rupe sufletul. Pe cel mai mititel l-am văzut doar în poze și pe telefon”, mai spune Lenuța.

Pentru copii, toată lumea a venit încărcată cu pachete. Unii trimit în Germania, alții în Olanda sau Spania. Durează până când le vine rândul tuturor însă, frigul și aerul rece devin mai ușor de suportat atunci când se gândesc la bucuria celor dragi de peste hotare.

Aici cam de o oră. Așteptăm să trimitem la copii în Germania să le trimitem și lor carne, cârnați că vin sărbătorile”, spune un constănțean.

Eu nu i-am pus chiar nimic de mâncare, i-am pus câteva lucrușoare și un cadou că a fost ziua ei de sfântul Andrei”, spune o constănțeancă.

De sărbători, sute de mii de astfel de pachete pleacă din România spre țări din Europa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233