dobroge.tv

Live

Copiii navigatorilor au primit cadouri de la Moș Crăciun: aproximativ 850 de pachete au fost pregătite pentru ei

15 decembrie 2021
Publicitate

„Vă rog pe voi să le împărțiți cadourile puilor de lupi de mare, semnat Moșul”. Este mesajul lui Moș Crăciun pentru anul acesta. Cu sania plină, el a venit la clubul Sindicatului Liber al Navigatorilor pentru a lăsa darurile. Aproximativ 850 de pachete au fost oferite copiilor de marinar.

O parte dintre familiile marinarilor s-a programat pentru a-și ridica darul de Crăciun. Ca în toți ceilalți ani, reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor încearcă să-i bucure pe copiii cu câteva bunătăți.

Cadouri să le împarți puilor de lupi de mare” a fost mesajul lui Moș Crăciun care a oprit sania cu reni în portul Constanța. Și anul acesta săniuța moșului este plină cu daruri alese pentru copiii de navigatori.

Meseria de navigator implică multe sacrificii. Un voiaj poate dura de la două-trei luni la opt-nouă. Perioadă în care marinarii stau de parte de familii. Și nu de puține ori, aceștia au fost nevoiți să facă sărbătorile de iarnă pe vapor, alături doar de colegi. Ana a venit cu bunicul ei pentru a-și lua cadoul de la Moș Crăciun, pentru că tatăl său încă nu a ajuns acasă.

Bunicul Anei: Ne-a rugat pe noi să venim să ridicăm pachetele. O formă foarte mare de respect față de angajații lor, acești marinari știm ce îndură pe mări și țări. Nu văd decât cer și apă săptămâni de zile.

Reporter: Care sunt cele mai grele momente când un părinte este navigator?De sărbători?

Ana: Da, sau de zilele de naștere, da așa, oricând.

Și nu este singura care a venit însoțită de altcineva. Mii de oamenii vor face Crăciun anul acesta departe de familie.

Copiii lor se bucură foarte mult. Vorbim de navigatori membri de sindicat și de copiii lor, copii minori până în 16 ani. Așteaptă foarte mult ziua asta. Aproximativ 10.000 de oameni sunt pe mare și vor petrece sărbătorile pe mare”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

În anii trecuți, copiii lupilor de mare aveau parte și de o serbare, iar Moș Crăciun era cel care le dădea direct cadourile. Acum din cauza pandemiei, aceștia au decis să împodobească doar bradul.

„Din 1990 de la înființarea Sindicatului când pentru copii s-a organizat un pom de Crăciun și de atunci această tradiție a fost ținută în fiecare an și inclusiv anul acesta și anul trecut pe pandemie”, a mai declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

În acest an au fost distribuite aproximativ 850 de daruri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233