dobroge.tv

Live

Pensionarii ar putea beneficia de un ajutor suplimentar pentru a-și plăti utilitățile. Însă, doar pentru o singură lună

14 decembrie 2021
Publicitate

Vârstnicii cu pensii sub 1.600 de lei ar putea beneficia de un ajutor suplimentar pentru a-și plăti utilitățile. Însă, doar pentru o singură lună, în ianuarie 2022. Concret, pensionarii ar putea primi un plus de până la 1.200 de lei. Momentan, proiectul de act normativ care stabilește acest ajutor trebuie să primească toate avizele, apoi va fi supus la vot în ședința de Guvern. Totuși, constănțenii și-ar dori ca toate pensiile să se mărească, mai ales acum când prețurile sunt într-o continuă creștere.

Prețurile cresc, traiul devine din ce în ce mai greu însă, valoarea pensiilor rămâne aceeași. Vârstnicilor le este greu să facă față cheltuielilor iar la finalul lunii, banii rămași nu sunt suficienți pentru a-i pune deoparte.

Nu, am opt milioane. Și stau și la țară, ne trebuie și nouă pentru de toate. Și de mâncare și de medicamente”, spune o pensionară.

De ajuns nu ajung la prețurile actuale. Deci ce să vă spun mai mult de atât? Este tragedie umană. Nu îți ajung banii, mori de foame, stai în casă în frig”, spune o altă pensionară.

Cozile interminabile de la Casa de Pensii ne spun un singur lucru: oamenii își cer dreptul. O parte dintre ei sunt nemulțumiți de sumele mici alocate pensiilor iar alții s-au săturat de promisiuni.

Ca să vină în ajutorul lor, ministrul Muncii, Marius Budăi s-a gândit să ofere de sărbători un sprijin financiar tuturor celor care beneficiază de pensii mai mici de 1.600 de lei. Peste 2 milioane de pensionari din România ar urma să primească acest ajutor.

Aceştia vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei”, a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi.

Vârstnicii nici nu mai știu ce să creadă însă. Și asta pentru că an de an li s-au făcut nenumărate promisiuni. Spun că nu mai cred nimic până când nu se văd cu banii în mână.

Dacă ne amăgește, cu mai dăm 200, 10 lei, deci nu se poate. Va fi o iarnă acum cu bătrâni care.. vai de capul lor”, spune un pensionar.

Încerc, încerc să-mi ajungă. Dar dacă nu uităm, și aspirațiile sunt mai mari și e clar că nu ajung”, spune o pensionară.

Momentan, pentru a putea fi aplicată această măsură, proiectul trebuie să primească mai multe avize, apoi va intra pe ordinea de zi în Guvern unde va fi supus spre adoptare. Mai mult, de la anul, guvernanții și-au propus să majoreze pensiile și să le recalculeze în funcție de contribuția fiecăruia la bugetul de stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233