dobroge.tv

Live

Teatru de Stat Constanța a intrat în renovare. Actorii au rămas fără sală pentru repetiții și spectacole

14 decembrie 2021
Publicitate

După o lungă perioadă în care clădirea s-a aflat într-o stare de degradare, Teatrul de Stat Constanța a intrat în renovare. De la structura de rezistență la instalații electrice, toate vor fi schimbate și modernizate. Vestea proastă este însă că în acest moment nu s-a găsit o soluție pentru actorii care trebuie să se pregătească pentru viitoarele spectacole. Proiectul se va întinde pe o perioadă de aproximativ 18 luni și are o valoare de peste 8 milioane de lei fără TVA.

Teatrul de Stat Constanța a intrat în renovare după ani de zile în care clădirea se afla într-o stare de degradare. Timp de aproximativ 18 luni, muncitorii vor încerca să pună bazele instituției, de la zidiri de consolidare la instalații electrice.

S-a pornit întâi cu lucrări de consolidare a structurii de rezistență, a fundațiilor, a pereților, a acoperișului. Apoi se va face o reabilitare completă a instalațiilor, asta vizând instalația electrică, instalația sanitară, instalația de alimentare cu apă. Se va crea și un sistem de generare alernativă a energiei electrice prin folosirea unui sistem de panouri fotovoltaice. Vom folosi și un sistem de panouri solare”, a declarat Gabriel Ungureanu, inginer constructor.

Însă vestea proastă este că în acest moment actorii de la Teatrul de Stat nu mai au unde să repete și nici unde să-și prezinte spectacolele. Drept urmare, aceștia repetă în sediul administrativ, iar o premieră a fost deja reprogramată și probabil va fi pusă în scenă abia în vara anului 2022.

Din păcate, în acest moment, nu s-a găsit încă o soluție. Sunt mai multe variante. Actorii nu se opresc din repetiții, au proiecte, repetiții la spectacolele existente în repertoriu, dar și la proiecte noi. Acum în timp ce vorbesc cu dumneavoastră, în sala de alături, aici în spațiul administrativ sunt repetiții la un proiect. Premiera acestui spectacol trebuia să iasă întâi de Crăciun, l-am amânat pentru 15 ianuarie și, din păcate, acum din nou a trebuit să amânăm. Probabil în vară vom face premiera la Teatrul de Vară Soveja”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatru de Stat Constanța.

O variantă pentru actori ar fi fost „Teatrul de operă și balet Oleg Danovski”, însă momentan nu a fost luată o decizie în acest sens. Proiectul de reabilitare a teatrului este finanțat din fonduri europene și are o valoare de peste 8 milioane de lei fără TVA.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233