dobroge.tv

Live

Constănțenii au păreri împărțite în ceea ce privește relaxarea restricțiilor: „Măsurile pe care le-au luat sunt pentru câștiguri în turism”

08 decembrie 2021
Publicitate

Începe relaxarea de sărbători. Eliminarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții și renunțarea la mască în spațiile deschise neaglomerate sunt doar două dintre măsurile care au fost adoptate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Vești bune sunt și pentru operatorii din industria ospitalității: s-a prelungit programul agenților economici până la orele 22.00, la unitățile de cazare, dar și la restaurant vor putea veni și cei care prezintă un test negativ, iar de sărbători se pot ține petreceri. Aceste măsuri de relaxare intră în vigoare de mâine, 9 decembrie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat marți o serie de măsuri de relaxare pentru perioada sărbătorilor, datorită faptului că țara noastră se află pe un trend descendent în ceea ce privește rata infectărilor cu SARS-COV-2. Situația s-a îmbunătățit considerabil și la Constanța, iar în ultimele zile incidența s-a apropiat de pragul de 1 la mia de locuitori. În ceea ce privește părerile oamenilor, acestea sunt împărțite.

Măștile, aș fi de acord să se renunțe la ele și chiar și la cererea certificatului cum ar fi în mall-uri sau la cafenele”, spune un tânăr.

Alți constănțeni sunt de altă părere. Relaxările nu sunt tocmai bune, spun cei care cred că va urma apoi o perioadă cu multe infectări pe zi și cu alte restricții.

Eu zic să se mențină măsurile, să scoată măștile în locuri publice cum sunt parcurile, dar să rămână pe lângă școli, mall. Lumea să se vaccineze, asta ar fi important. Certificatele să se ceară”, spune un tânăr.

Eu o port, chiar dacă nu e obligatorie, mă feresc, sunt vaccinat. O port că așa mi se pare normal pentru ceea ce ne așteaptă în viitor. Măsurile pe care le-au luat pentru Revelion sunt ieșite din comun, sunt pentru câștiguri în turism”, spune un constănțean.

Una dintre schimbări îi privește pe cei nevaccinați. Certificatul verde nu va mai fi singurul care permite accesul oamenilor în centrele comerciale.

Permiterea accesului în mall-uri, magazine mari, inclusiv vorbim aici de cele care nu sunt esențiale se va permite nu numai persoanelor vaccinate și trecute prin boală, dar și persoanelor care sunt testate”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Testul rapid și cel PCR va putea fi folosit și la intrarea în restaurante și hoteluri, lucru care îi bucură pe cei din industria ospitalității.

Pentru noi, pentru hotelieri ar însemna o veste buna, ne-am putea crește gradul de cazare și numărul de oaspeți, cel puțin acum în prag de sărbători, dacă nu și după”, a declarat Sorin Petcu, manager hotel.

Patronii privesc cu speranță. Chiar dacă localurile nu vor fi deschise toată noaptea, fiecare oră în plus este binevenită, mai ales acum, că se apropie sărbătorile și oamenii sunt tot mai dornici să iasă din case.

Sunt niște măsuri foarte binevenite, cred că pot să vorbesc în numele tuturor colegilor mei din HoReCa că le așteptam de mult să vină. Considerăm că ar fi bine să se păstreze și aceleași măsuri și după Anul Nou. Sperăm că ora de închidere o să se prelungească”, a declarat Nicu Lascu, administrator restaurant.

Miercuri, incidența în municipiul Constanța era de 1,42, în scădere față de zilele precedente. La nivelul județului, s-a înregistrat o rată a infectărilor de 1,15 cazuri la mia de locuitori. Măsurile de relaxare intră în vigoare pe 9 decembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233