dobroge.tv

Live

Faţa urâtă a Constanţei - mai multe clădiri istorice sunt în pericol de prăbuşire

23 iulie 2020
Publicitate

Se surpă malul pe faleza de la plaja Modern. Biserica Greacă, Teatrul Elpis, dar și alte clădiri din perimetrul istoric al Constanței ar putea fi în pericol dacă eroziunea continuă. În anumite zone este o distanță mai mică de un metru de la zona surpată până la structura clădirii.

Biserica Greacă, clădirea Teatrului Elpis, precum și celelalte clădiri din împrejurimi s-ar putea prăbuși din cauza malului care se erodează constant. În anumite zone, chiar și bucați de ciment au căzut în râpa formată de malul surpat.

„Clădirea teatrului mai are chair nouă centimetri, măsurați cu rigla, da? Încă nu are nimic, am și făcut studiu, teatrul nu are nimic, nu are nicio crăpătură, la momentul de față. Dacă o să continue, la cea mai mică ploaie, vă dați seama, la cea mai mică picătură de apă duce din pământ la loc la vale și totul se surpă”, a declarat Anton Antoniadis, președintele comunităţii elene Constanţa.

Oamenii spun că respectivele clădiri sunt într-un real pericol și trebuie să se ia măsuri cât mai repede.

Reprezentanții primăriei Constanța susțin că mare parte din terenul respectiv s-a întors în proprietarea municipalității, însă mai există o bucată mică care este încă proprietate privată.  Municipalitatea afirmă că se caută soluții pentru a interveni ca malul să nu se surpe și mai rău. 

Reprezentanții comunității elene spun că vor să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea și consolidarea Bisericii Grecești, dar erodarea malului de lângă lăcașul de cult reprezintă un obstacol în calea proiectului.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233