dobroge.tv

Live

Elevii Liceului Energetic, primii constănțeni care au testat călătoria cu autobuzul inteligent

18 noiembrie 2021
Publicitate

Autobuzul pe bază de hidrogen a ajuns astăzi în curtea liceului Energetic. Elevii au ieșit în întâmpinarea mijlocului de transport în comun, l-au pozat și s-au urcat la bordul lui. Tinerii au avut ocazia să testeze și ei călătoria cu acest tip de autobuz. Li s-a părut interesant, și inovator. Mai mult, aceștia s-ar bucura dacă și în Constanța ar exista vehicule care să nu poluează aerul. Cei 30 de copii au mers astăzi într-o mică excursie la o companie producătoare de energie alternativă.

Deși inițial era așteptat la ora 10:00, autobuzul pe bază de hidrogen a ajuns două ore mai târziu în curtea Liceului Energetic din Constanța. Activitatea de joi după-amiază a început cu prezentarea vehicului inovator.

„Mi s-a părut cel mai potrivit lucru vizavi că acești copii învață despre energiile regenerabile și e cel mai bine să vadă cu ochii lor cum putem folosi aceste surse neconvenționale și e un punct de plecare pentru viitor”, a declarat Laurențiu Mardan, profesor în automatizări Liceul Energetic.

Elevii unității de învățământ au fost practic primii constănțeni care au avut ocazia să testeze călătoria cu autobuzul inteligent. Lucrul de care aceștia au fost cei mai încântați a fost faptul că vehiculul este prietenos cu mediul înconjurător.

Chiar dacă scurta plimbare cu noul autobuz a fost așteptată de toți elevii liceului, doar 30 de tineri au putut participa. Cele două clase de a XI-a s-au urcat în mijlocul de transport și au ajuns la sediul unei companii producătoare de energie regenerabilă.

Autobuzul de ultimă generaţie a fost lansat în lume în urmă cu doi ani şi reprezintă vârful în domeniul transportului public fără emisii nocive.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233