dobroge.tv

Live

Smart-home, mai comod pentru oameni: un proiect gândit de proaspeții absolvenți ai Facultății de Construcții din Constanța

12 noiembrie 2021
Publicitate

Ritmul alert al vieții, dar și comoditatea îi fac pe unii oameni să opteze pentru cele mai simple variante pentru a-și desfășura activitățile de zi cu zi. Un telefon sau o tabletă inteligentă le poate ușura viața acestora. Dacă au uitat să stingă becul când au plecat de acasă sau dacă vor să tragă draperiile fără a se mai ridica din pat, o pot face apăsând pe un singur buton. Acesta este un proiect pe care proaspeții absolvenți ai Facultății de Construcții l-au pus pe hârtie, după ce au primit sprijin din partea dezvoltatorilor imobiliari. Acest parteneriat are ca scop și crearea mai multor locuri de muncă în acest domeniu.

A urmat facultatea dorită, a fost perseverentă și nu a dat niciodată înapoi. După ce a absolvit Facultatea de Construcții din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Andra a devenit inginer constructor.

Este un lucru benefic ca un dezvoltator imobiliar să acorde încredere tinerilor ingineri pentru că astfel se pot crea foarte multe locuri de muncă și putem integra tinerii ingineri în acest domeniu”, a declarat Andra Cristinică, inginer constructor.

Acest lucru a venit în urma unei colaborări între Facultatea de Construcții și un dezvoltator imobiliar care își dorește să creeze pe piața muncii, oferte pentru proaspeții absolvenți și nu numai.

Este un proiect de mare viitor. Concret, este vorba de un sprijin, pe care Facultatea de Construcții, prin intermediul unor oameni de afaceri de succes, inimoși, vin în sprijinul formării profesionale astăzi, pentru o investiție în viitor. Este un domeniu care necesită foarte multă activitate în teren”, a declarat dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții, Universitatea„Ovidius”.

Ideea aceasta a venit din cauza lipsei acute de personal și mai ales din partea inginerilor. Nu numai anul patru, terminal. Putem să mergem și în anul doi și în anul trei. Parteneriatul s-a concretizat în felul următor: noi am plătit burse pentru cinci studenți, iar ei au venit efectiv să lucreze opt ore”, a declarat Virgil Lixandru, dezvoltator.

Absolvenții, deveniți proaspeți ingineri au venit cu soluții inovatoare. De pildă, locuințele ar putea fi supravegheate de pe telefonul mobil sau am putea stinge luminile din casă de la câțiva kilometri distanță.

Proiectele care sunt în derulare în momentul de față beneficiază de smart-home. Este o tabletă smart prin intermediul căreia poți controla de la distanță partea electrică din locuință, centrală și aer condiționat. Totul va fi tehnologizat prin intermediul telefonului mobil”, a mai declarat Andra Cristinică, inginer constructor.

În cadrul acestui parteneriat, s-a organizat în acest an, un stagiu de practică pentru studenţii Facultăţii de Construcţii din an terminal.

Reușim prin studenții noștri să ne apropiem mai repede, mai bine de așteptările mediului economic și într-adevăr să fie cei mai buni absolvenți. Pentru studenții noștri este nedefinită limita colaborărilor”, a mai declarat dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții, Universitatea„Ovidius”.

Tot ce putem, resursele noastre pe care le avem le vom dirija către educație”, a mai declarat Virgil Lixandru, dezvoltator.

Acest proiect vine în sprijinul tinerilor, le oferă un loc de muncă, iar ei le pun la dispoziție oamenilor diverse opțiuni prin care traiul de acasă să fie mai ușor și mai plăcut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233