dobroge.tv

Live

Deși suferă de o boală locomotorie, Gabriel a continuat să meargă la sală: „Pot să spun că sportul mi-a salvat viața”

10 noiembrie 2021
Publicitate

Sportul este cel mai bun remediu pentru sănătate. De când a venit sezonul rece, alergatul pe malul mării a rămas pe locul doi pentru unii iubitori de mișcare. Sala de sport însă face parte din viața multor constănțeni și încearcă pe cât pot să meargă zi de zi la antrenamente. Totodată, în aceeași incintă, clienții dispun și de o clinică de recuperare în cazul în care se produc accidente după anumite exerciții sau dacă există deja alte probleme medicale. Prețurile variază în funcție de abonament, dar și dacă alegi să fii îndrumat de un instructor personal.

A trecut prin multe neplăceri, dezamăgiri, dar nu s-a dat bătut. Deși suferă de o boală locomotorie, Gabriel a luptat cu singura armă pe care a avut-o dintotdeauna: sportul!

Pentru mine este cel mai important lucru să faci sport în ziua de astăzi. Mai ales fiind cu dizabilități locomotorii, pot să spun că sportul mi-a salvat viața. Particip și la competiții de culturism speciale pentru persoane cu dizabilități”, a declarat Gabriel Moise, vicecampion mondial.

Sportul însemnă sănătate și cum mulți își doresc să fie și sănătoși, dar și să se mențină în formă, aleg să vină chiar și în sezonul rece la sala de fitness.

Te ajută atât fizic, cât și pe partea mentală, te disciplinează”, spune un constănțean.

Sala de sport dispune de numeroase aparate speciale pe care oamenii le pot folosi în funcție de propriile dorințe. De asemenea, aceștia pot opta între mai mute tipuri de abonamente lunare sau chiar de un antrenor personal. Pentru unul full time, clienții vor scoate din buzunar chiar și 170 lei, iar pentru intrarea în sală periodic, sumele variază.

Avem parte de cardio, parte de fitness și aparatură pentru orice grupă musculară. Noi recomandăm să se facă undeva la trei antrenamente pe săptămână și pentru a avea un rezultat cât de cât ok și bun”, a declarat Diana Pivniceru, manager sală de fitness.

Consider că sportul este un remediu foarte bun pentru a scăpa de stări de stres, anxietate. Și în al doilea rând, îți dezvoltă o altă capacitate de gândire”, a declarat Viorel Vihodiță, antrenor de fitness.

Dar pe lângă antrenamentul propriu zis, importantă este și alimentația care contează în proporție de 70%, susțin instructorii de sport, iar bineînțeles, secretul este motivația, care trebuie să fie întotdeauna 100%.

Să beneficiem de o alimentație corespunzătoare pentru că, corpul este asemenea unui motor, unei mașini, îi bagi o benzină bună, funcționează bine”, a mai declarat Viorel Vihodiță, antrenor de fitness.

Cei mai mulți aleg să vină la sală pentru a-și menține un tonus bun, un corp frumos, dar și o stare de bine în permanență.

Este un lucru bun care poate fi în beneficiul tău”, spune un constănțean.

Pentru mine personal. Nu merg la concursuri, fac doar pentru mine și atât. Te echilibrează, te disciplinează”, spune un tânăr.

De asemenea, cei care își doresc să își schimbe stilul de viață, făcând sport, trebuie să fie atenți să nu facă mișcări bruște sau greșite, pentru a nu avea repercursiuni. Specialiștii recomandă o evaluare musculară înainte de începerea unui antrenament.

Avem foarte mulți oameni din exterior care vin cu diverse probleme. De la cifoze, hernii de disc, cu bilete de internare, propuși de operație. Prin câteva ședințe, trei, patru, cinci, depinde de fiecare în ce stadiu este, îl putem rearanja muscular”, a declarat Nicolae Avasiloaie, administrator Clinică de Recuperare.

Cei care nu vor să scoată bani din buzunar pentru un abonament la sală, au alternative. Mișcare se poate face și acasă, în parcuri sau pe plajă. Important este să nu lipsească voința.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233