dobroge.tv

Live

TULCEA. O copilă de 12 ani, însărcinată în luna a cincea, a abandonat școala de rușine

TULCEA. O copilă de 12 ani, însărcinată în luna a cincea, a abandonat școala de rușine
08 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un nou caz alarmant atrage atenția asupra problema mamelor minore din țară, un capitol la care România este campionă în UE. O fetiță de 12 ani din Agighiol a rămăs însărcinată iar tatăl ar fi un adolescent de 16 ani. De rușine, copila nu mai merge la scoală, iar autoritățile locale încearcă să o monitorizeze, dar se plâng că este dificil de cooperat cu familia fetei.

Potrivit Observator News, Fata de 12 ani care este în prezent este însărcinată în luna a cincea provine dintr-o familie de etnie rromă cu 7 copii. Mergea la școală, dar a abandonat lecțiile pentru că îi este rușine. Autoritățile au aflat de la școală despre sarcina fetei, înainte de vacanța care tocmai s-a încheiat. Ar fi monitorizată de un asistent comunitar, dar autoritățile locale spun că este greu de cooperat cu mama copilei, care 36 de ani.

Dintr-o anchetă socială a reieșit că fata ar fi întreținut relații sexuale din „joacă” și că nu ar fi știu ce i se poate întâmpla. Potrivit mamei, totul a început după ce copila a fost plecată la rude în alt sat unde ar fi întreținut raporturi sexuale cu un minor de 16 ani pe care fata îl cunoștea. Mama le-a spus autorităților că a mers cu copila la medic și că se află în stare bună. DGASPC Tulcea susține că are în evidență 18 minore însărcinate anul acesta iar 17 dintre ele au sub 16 ani. Copila din Agighiol este cea mai mică dintre ele.

E clar că avem o problemă în societate. Avem un număr din ce în ce mai mare de mame minore. Mame cu vârste din ce în ce mai mici. Este evident că informațiile de care au nevoie aceste fete nu ajung la ele. Ca să primească aceste informații trebuie să existe un cadru legal. Persoanele care să le furnizeze există. Dar ai nevoie de acordul părinților ca să poți să discuți despre educație sexuală cu fetele”, a declarat pentru Observator Laura Micu de la DGASPC Tulcea.


Sursă foto: România TV 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233