dobroge.tv

Live

Magazinele de materiale de construcții vin în sprijinul constănțenilor nevaccinați: au organizat puncte de servire separate pentru aceștia

08 noiembrie 2021
Publicitate

Certificatul verde care restricţionează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri, magazine de modă sau cosmetice, are efecte şi pe piaţa distribuţiei de materiale de construcţii, unde retailerii de bricolaj au fost nevoiţi să găsească rapid soluţii ca să nu-şi piardă clienţii. Au fost organizate puncte de servire separate pentru nevaccinaţi unde constănțenii vin, spun ce doresc din magazin şi stau afară până când li se aduce marfa.

La fiecare magazin de bricolaj există două fluxuri de servire pentru clienți. Intrarea principală a rămas pentru cei vaccinaţi, cu certificat verde valid. Pentru ei lucrurile au rămas neschimbate, iar pentru cei neimunizați s-au găsit soluții.

Reporter: Ce vreți să cumpărați?

Constănțean: Mai multe produse, dar vrem să le vedem.

Reporter: Și cum procedați? O să vi le aducă?

Constănțean: Da.

Acolo clienții vin și discuta cu consultanții de vânzări, predau lista de materiale, se pregătesc și se duc la ușă”, a declarat Nicoleta Prișcoveanu, responsabil de raion.

În acest magazin din Constanța, mai mulţi salariaţi de pe raioanele specializate au fost alocaţi servirii în parcare. Stau la uşă şi discută cu cumpărătorii, apoi se duc în magazin şi pun în cărucioare toate articolele cerute.

După ce lista de cumpărături este bifată până la ultimul obiect, angajatul magazinului vine la poartă, în parcare şi dă cumpărăturile clientului, care le achită pe loc.

Reporter: Ce cumpărați azi?

Constănțean: Lambriuri.

Reporter: Și cum s-a procedat? Ați vorbit cu cineva din magazin?

Constănțean: Da.

Reporter: Și vi le aduce direct aici?

Constănțean: Da. E ok. Atâta timp cât pot să-mi rezolv problemele este în regulă.

E destul de ok. Se mișcă destul de bine, ce să zic. E frustrată problema, dar n-avem ce să facem. Sunt vaccinat dar nu au trecut cele 10 zile ca să pot intra în magazin”, spune un constănțean.

Reprezentanții magazinelor cu materiale de construcţii şi bricolaj au anunţat clienţii că pot comanda şi online, iar după patru ore își pot lua produsele dorite din parcarea unității. În 2020, piaţa de bricolaj a fost în creştere, susţinută de valul de renovări pe care românii le-au făcut, cu precădere în timpul celor două luni de stare de urgenţă, când deplasările au fost limitate la minimum. Tendinţa s-a văzut şi în cifre, care arată că reparaţiile capitale au avut loc anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233