dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Locuri de joacă, închise doar pe hârtie

18 iulie 2020
Publicitate

Numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta, iar oamenii sunt sfătuiți să evite cât de mult pot spațiile aglomerate și să respecte regulile sanitare. Însă de multe ori, oamenii nici nu mai știu ce au voie să facă și ce nu. Așa se întâmplă și cu locurile de joacă, unde zilnic sunt zeci de copii. Părinții îi duc pe cei mici în astfel de spații, chiar dacă legal, acum, în starea de alertă, accesul este interzis.

Vineri dimineața, Diana și-a dus fetița la un loc de joacă din Tomis 3. Este una dintre puținele variante pe care atât ea, cât și alți părinți sau bunici le au pentru cei mici în această perioadă. Are speranța că fetița sa va fi în siguranță și că nu se va îmbolnăvi în contextul sanitar actual. Iar această încredere o au și alți părinți. Noul coronavirus pare să nu aibă acces în locurile de joacă, acolo unde își petrec cei mici o mare parte din timp.

Locurile de joacă au fost închise, cel puțin pe hârtie, în martie, imediat după instituirea stării de urgență. Și așa ar trebui să fie cel puțin până la jumătatea lunii august, până când va fi în vigoare actuala stare de alertă.

Și chiar dacă ar fi știut că nu au voie cu copiii în locurile de joacă, oamenii spun că cei mici trebuie să aibă diferite activități în aer liber.

Municipalitatea susține că a luat măsuri pentru a restricționa accesul în locurile de joacă din oraș, date fiind restricțiile impuse de la nivel central. Însă, spun autoritățile constănțene, oamenii nu ar fi respectat regulile.

În municipiu sunt și zone unde este clar că accesul e interzis. Iar despre acest lucru sunt conștienți și constănțenii. Spre deosebire de locurile de joacă din municipiu, parcul Țara Piticilor are porțile încuiate.

Un alt motiv pentru închiderea parcului de distracții a fost și renovarea acestuia. Va fi redeschis după ridicarea restricțiilor impuse de noul coronavirus. De altfel, așa ar fi trebuit să se întâmple și cu locurile de joacă.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233