dobroge.tv

Live

Constănțeni cu care ne mândrim. La doar 20 de ani, Ștefan este campion mondial și european la kickbox: „Am și grupe de elevi pe care îi antrenez”

04 noiembrie 2021
Publicitate

„Kickbox-ul este o parte din mine”, așa își începe povestea Ştefan, un tânăr care practică acest sport de la vârsta de patru ani. Viața extrem de activă și trăită după reguli stricte l-a făcut pe băiat să se orienteze către mediul militar și să aleagă o carieră în Armata României.

Ştefan are 20 de ani și este din Constanța. Practică kick-box de la vârsta de patru ani și îl are antrenor și mentor chiar pe tatăl său, campionul Marcel Ilașcu.

Am fost băgat în sală ca o joacă, n-aveau unde să mă țină în timp ce erau la antrenament și a trecut timpul. Trecând timpul, crescând în sală, am început să prind niște aptitudini în sportul acesta. Native sau datorită talentului, muncii. Pentru mine acum kickbox-ul este o parte din viață. N-aș putea să stau fără antrenament sau fără să merg la o competiție”, a declarat sold. Ștefan Ilașcu, elev Școala Militară a Maiștrilor Militari din Forțele Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Iar munca și efortul se răsplătesc întotdeauna. Tânărul este campion mondial și european și are în palmares numeroase medalii de aur la competițiile naționale. Nu trece o zi fără să se antreneze și îmbină pasiunea pentru acest sport cu îndatoririle pe care le are pentru armată.

Când a cântat imnul, atunci am simțit cea mai mare emoție. Cea mai mare emoție când a început să cânte imnul și toată lumea era acolo cu mine. Colegii, prietenii, familia care a fost lângă mine și chiar și adversarii din diferite țări m-au felicitat”, a mai declarat sold. Ștefan Ilașcu, elev Școala Militară a Maiștrilor Militari din Forțele Navale „Amiral Ion Murgescu”.

A făcut sport toată viața și este obișnuit cu disciplina și seriozitatea. Este și motivul pentru care a ales cariera militară. Spune că nu i-a fost deloc greu să se adapteze rigorilor armatei. După cursuri, Ștefan face în fiecare zi antrenamente cu colegii lui.

Am și grupele de elevi pe care îi antrenez. Aici în școală am amplasat o mică școală cu sprijinul domnului comandant și zic eu că am reușit să fac o treabă bună pentru copiii care vor să facă mișcare și să învețe autoapărare”, a mai declarat sold. Ștefan Ilașcu, elev Școala Militară a Maiștrilor Militari din Forțele Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Una dintre colegele care se antrenează cu Ștefan, este Miruna. Fata nu este nici ea străină de acest sport. Are centura neagră doi dani în arte marțiale.

Este foarte util ceea ce face. Îmbină utilul cu plăcutul și astfel ne mai destinde și pe noi de atmosfera de aici”, a declarat Miruna Huțanu, elev Școala Militară a Maiștrilor Militari din Forțele Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Pentru Ștefan Ilașcu urmează în decembrie participarea la campionatul european și calificarea pentru mondiale, iar următoarea treaptă este calificarea la Olimpiadă. După absolvirea Școlii Militare de Maiștri, și-ar dori să ajungă la o unitate de uscat a Forțelor Navale Române, pentru că vrea să rămână aproape de casă și să poată îmbină cariera militară cu cea sportivă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233