dobroge.tv

Live

Teatrul de Stat Constanța a rămas fără sală pentru repetiții și spectacole odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii

03 noiembrie 2021
Publicitate

Teatrul de Stat Constanța a rămas fără spațiu odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii în care își desfășoară activitatea. Reprezentanții instituției încearcă acum să găsească o sală potrivită pentru repetiții și spectacole, însă fără nici un rezultat. Prima variantă luată în calcul a fost Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, însă răspunsul primit de la conducerea acestuia a fost unul negativ.

Clădirea în care funcționează Teatrul de Stat Constanța are nevoie de mai mulți ani de lucrări de renovare. Vorbim în primul rând despre reabilitare energetică și termică, dar și despre modernizarea sălii, a scaunelor și a acusticii. Acest lucru s-a concretizat într-un final prin intermediul unui proiect european în care a fost inclusă instituția de pe bulevardul Ferdinand. Lucrările de reabilitare sunt programate pentru următoare 18 luni de zile, astfel că activitatea teatrului va trebui să fie relocată.

Vestea mai proastă este că noi în acest moment nu avem o alternativă viabilă legată de spațiul în care să ne desfășurăm activitatea. Suntem puțini descumpăniți din păcate pentru că nu ne așteptat ca odată ce încep lucrările, fiind o instituție publică, fiind o instituție a orașului, pur și simplu să nu găsim o soluție în care Teatrul de Stat Constanța să își desfășoare repetițiile și spectacolele”, a declarat Erwin Șimșensohn, manager Teatrul de Stat Constanța.

Reprezentanții teatrului au căutat până acum soluții pentru relocare. Prima variantă luată în considerare, care ar fi fost și cea mai potrivită, a fost Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Acesta este de altfel și spațiul pe care cele două instituții l-au împărțit până în urmă cu aproximativ zece ani.

Timp de mai bine de 60 de ani, Teatrul de Stat a funcționat în clădirea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Mai exact, din 1952 și până în 2004, atunci când a fost nevoit să se mute în sediul de pe bulevardul Ferdinand.

Din păcate ne-am lovit de un refuz din parte conducerii Teatrului de Operă, un refuz absolut incalificabil i-aș spune pentru că justificările sunt derizorii, sunt penibile, în condițiile în care noi acolo am funcționat împreună, teatrul dramatic și teatrul liric au funcționat împreună fără probleme zeci de ani. Și totuși acum ni se spune că ne pare rău, nu se poate”, a mai declarat Erwin Șimșensohn, manager Teatrul de Stat Constanța.

Echipa Dobrogea TV a încercat să ia legătura cu Daniela Vlădescu, directorul Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, însă până la momentul difuzării acestui material, aceasta nu a putut fi contactată. O altă variantă luată în calcul este Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, dar și alte spații care ar trebui amenajate într-o formă provizorie. Până când nu va fi găsit un loc potrivit pentru activitatea teatrului, spectacolele sunt sistate pentru următoarele două weekend-uri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233