dobroge.tv

Live

Constănțenii au început să-și echipeze mașinile pentru iarnă: anul acesta, șoferii vor plăti mai mult pentru schimbarea anvelopelor

03 noiembrie 2021
Publicitate

Sezonul rece bate la ușă și chiar dacă vremea rea nu s-a instalat șoferii iau cu asalt service-urile auto pentru a-și pune cauciucurile de iarnă! Polițiștii fac apel către aceștia să se conformeze și să își pregătească mașinile pentru sezonul rece, altfel riscă amenzi usturătoare.

La acest magazin de anvelope se lucrează de zor. Încă de dimineață, șoferii au venit ca să își înlocuiască pneurile cu unele adecvate sezonului rece.

Păi pentru că nu se știe cum vine vremea, eu călătoresc mult și s-ar putea să mă prindă într-o perioadă în care nu am unde și să pățesc să iau și vreo amendă ceea ce nu e corect”, spune un constănțean.

Pentru că probabil va veni iarna cât de curând și să le am deja schimbate că după aceea o să fie foarte foarte aglomerat și am ales să le schimbăm”, spune o constănțeancă.

Administratorii service-urilor auto spun că au început să apară clienți chiar de luna trecută.

Au început dar acum de două-trei zile de când au zis la televizor că se încălzește ...dar vin, vin. Avem clienți. Ieri chiar a fost coadă”, a declarat Gheorghe Haliț, administrator magazin anvelope.

Deși nu există o dată de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii, acestea trebuie să fie mereu prezente atunci când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.

Perioada optimă pentru schimbarea anvelopelor ar fi chiar în acest moment, pentru că evităm aglomerația, să evităm prima zăpadă, așa putem schimba în liniște și cu calm”, a declarat George Spinoche, reprezentant vulcanizare.

Anul acesta, șoferii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru schimbarea anvelopelor. Prețurile la service au crescut cu cel puțin 10% din cauza scumpirii pieselor de schimb. La o mașină normală, montarea și echilibrarea a patru roți costă 150 de lei, iar la un SUV 200 de lei. Și prețul cauciucurilor a crescut.

Cele mai ieftine sunt pe la 140 de lei dar sunt pentru mașini din alea micuțe care nici nu mai sunt prea multe în circulație, până la 2.000-2.500 de lei pentru mașinile alea mari cu roți pe 20-21 de țoli”, a mai declarat Gheorghe Haliț, administrator magazin anvelope.

Polițiștii le recomandă șoferilor să își echipeze mașinile corespunzător deoarece nu se expun doar pericolelor de pe șosele, ci și amenzilor.

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a patra de sancțiuni, și anume cu un număr de puncte amendă cuprins între nouă și 20, asta înseamnă între 1.305 lei și 2.900 de lei, dar și cu măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Conducătorii auto trebuie să știe că la schimbarea pneurilor în incinta service-urilor auto sau vulcanizărilor nu au nevoie de certificatul verde.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233