dobroge.tv

Live

Constănțenii au început să-și planifice vacanțele pentru sărbătorile de iarnă: ce destinații montane și exotice sunt în topul preferințelor

02 noiembrie 2021
Publicitate

Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași repezi iar constănțenii au început să își planifice vacanțele. Chiar dacă restricțiile impuse de autorități sunt mai aspre, operatorii de turism și-au adaptat pachetele de vacanță astfel încât să satisfacă toate gusturile. Destinațiile exotice se numără printre preferințele celor care doresc să își petreacă Crăciunul sau Revelionul pe plajă, bucurându-se de soare și temperaturi ridicate.

Constănțenilor le este dor de călătorii. După lungi perioade petrecute în casă și planuri amânate, aceștia au început să își facă din nou planuri de vacanță. Zonele montane din România se numără printre destinațiile îndrăgite, în special în anotimpul răcoros.

Într-adevăr, constănțenii, așa cum se știe, sunt călători și amatori de vacanțe. Destinațiile montane din România sunt prima alegere, mai ales destinațiile cu tradiții, cu pachete de Crăciun și de Revelion”, a declarat Corina Martin, agent turism.

Marea majoritate se duc către celebrele: Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, dar și către Bucovina, zona Neamțului, Slănic Moldova sau o parte care sunt puțin aventuroși se duc către Băile Felix. E puțin mai departe dar merită pentru că experiența de acolo este una deosebită”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Destinațiile exotice se regăsesc și ele în topul preferințelor. Cei care fug de frigul de afară preferă să se relaxeze de Crăciun sau Revelion pe o plajă însorită. Tocmai din acest motiv, pachetele pregătite de operatorii de turism i-au făcut pe oameni să nu stea prea mult pe gânduri atunci când a trebuit își facă rezervarea.

Constănțenii și-au planificat deja vacanțele pentru Crăciunul acesta și pentru Revelion. O parte dintre ei au ales destinațiile turistice, în timp ce alții vor să călătorească în România, la munte.

Urmează și destinații externe, dintre care cea mai solicitată este Egiptul. Avem pentru prima dată posibilitatea de a pleca în Hurghada, în Egipt de pe aeroportul Constanța. Este, într-adevăr, o premieră. Deci charter de Crăciun, charter de Revelion dar și pe 3 ianuarie, Constanța - Hurghada. La capătul opus avem și destinațiile exotice, cele mai costisitoare. Maldive se anunță din nou ca o destinație câștigătoare, așa cum s-a întâmplat anul trecut”, a mai declarat Corina Martin, agent turism.

Rezervat pentru Egipt, Dubai. Iar înainte de Revelion plecăm în Statele Unite cu un grup de aici din Constanța, la New York pentru că avem biletele foarte ieftine de pe Mihail Kogălniceanu”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, agenții de turism îi îndeamnă pe cei ce doresc să plece în vacanță să fie foarte atenți la noile restricții impuse de autorități și să aleagă pachetele turistice care îi avantajează.

Să-și facă o asigurare înainte să plece. Asta este clar. În momentul în care achiziționează un pachet turistic să-și facă și asigurarea de călătorie pentru că este bine pe lângă pachetul pe care l-ai luat să ai și siguranța că te bucuri de el sau în cazul în care nu poți să te bucuri de el să-ți iei măcar banii înapoi”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Cei care și-au rezervat o vacanță în iarna aceasta nu se tem de restricții. Spun că vaccinarea le dă un plus de siguranță și pe lângă asta, vor fi atenți la recomandările autorităților.

Eu sper că nu. Sunt vaccinat cu ambele doze, am certificatul verde. Dacă nu intervin alte restricții și mai grave, mai puternice până atunci, nu ar trebui să mă afecteze”, spune un constănțean.

Deși ne încearcă vremuri grele, constănțenii au nevoie de o pauză de relaxare, iar agenții de turism îi sfătuiesc să fie cât se poate de precauți dar să nu renunțe la călătorii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233