dobroge.tv

Live

În Țara Piticilor doar cu certificat verde. Unii constănțeni sunt revoltați că nu și-au putut duce copiii la joacă

01 noiembrie 2021
Publicitate

Joaca în Țara Piticilor este condiționată de certificatul verde. Doar copiii ai căror părinți au schema completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele șase luni sau prezintă rezultatul negativ al unui test PCR pot intra la locul de joacă. Adulții sunt nemulțumiți de această decizie și spun că nu li se pare normal ca activitatea celor mici să depindă de acest lucru. Unii chiar au plătit teste PCR pentru a intra în parcul amenajat cu leagăne.

Filmulețul a fost trimis de unul dintre telespectatorii noștri și reprezintă situația cu care s-a confruntat acesta în weekend. Constănțeanul venise cu cei doi copii în parc pentru a merge în Țara Piticilor, însă accesul nu i-a fost permis. Părintele spune că micuții au plecat supărați.

Luni, pe 25 octombrie au intrat în vigoare noi restricții pentru țara noastră. Pe lângă restaurante, centre comerciale, instituții publice și private, certificatul verde a devenit obligatoriu și la intrarea în unele spații deschise, cum este Țara Piticilor.

Părinții spun că li s-a părut nepotrivit să li se ceară dovada vaccinării la intrare.

Mi se pare o prostie pentru că am ieșit să mă aerisesc. Aici nu cred că este cazul. În afară de discuția aceasta pe care o avem acum, eu nu o să interacționez cu oamenii de aici”, spune un constănțean.

Ciudat a fost. Având în vedere că suntem aer liber, nu suntem într-un spațiu închis și măștile se poartă și în exterior și în interior”, spune o mămică.

Nemulţumirile nu au întârziat să apară nici pe reţelele sociale.

Au înnebunit...nu e normal, e un loc de joacă pentru copii, nu este instituție...Doamne ferește”, scrie o mămică pe un grup.

O altă mămică, pentru a nu-și dezamăgi fetița, s-a dus să se testeze atunci când a constatat că nu poate să intre la locul de joacă. Astfel, câteva ore de joacă au costat-o pe femeie câteva sute de lei.

Nu mi s-a părut corect pentru că le îngrădește dreptul copilașilor de a se juca. Nu toată lumea este vaccinată și acum sunt cu un test PCR ca să pot să intru”, spune o mămică.

Pe de altă parte, celelalte locuri de joacă din oraș sunt în continuare deschise părinților și copiilor fără nici un fel de restricții.

Pentru că acolo nu sunt păzite. Asta e singura diferență. Dacă ar exista și la locurile de joacă din cartiere, sunt convinsă că și acolo s-ar fi impus același lucru”, spune o mămică.

Cei care pot veni cu copiii în continuare la joacă în Țara Piticilor trebuie să știe programul s-a modificat începând din weekend. Locul destinat celor mici din parcul Tăbăcăriei va fi deschis până la orele 19.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233