dobroge.tv

Live

Bazinul de înot din cartierul Tomis Nord, înghițit de vegetație și deșeuri. Municipalitatea transmite că există un proiect de reabilitare a acestuia

01 noiembrie 2021
Publicitate

Vegetație sălbatică, deșeuri la tot pasul și graffiti fără noimă. Așa arată bazinul de înot din cartierul Tomis Nord unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, antrenorii de natație îi așteptau pe tineri pentru a se antrena. Acum însă, imaginea acestuia este una sumbră și lipsită de orice pată de culoare. Constănțenii care locuiesc în zonă duc dorul acestui spațiu unde obișnuiau să se adune copiii și profesorii de înot. Încă așteaptă o inițiativă din partea autorităților locale și spun că, speranța este singura care le-a mai rămas.

Cei care nu știu de existența bazinului de înot din cartierul Tomid Nord ar putea, cu ușurință, să îl confunde cu un loc părăsit de lume. Buruienile au pus stăpânire asupra sa, iar deșeurile aruncate la voia întâmplării ne duc mai mult cu gândul la o groapă de gunoi și mai puțin la un bazin dedicat iubitorilor de înot.

Nu numai că te dezamăgește modul în care privesc autoritățile treaba asta, dar pur și simplu te doare inima când te gândești că bazinul era făcut. Deci nu se mai punea problema că nu avem bani să construim bazin. Deci bazinul era construit”, a declarat Octavian Țileagă, profesor natație.

Bazinul a fost proiectat în apropierea anilor `80 cu scopul de a-i ajuta pe elevii școlii cu nr. 32 din Constanța și pe cei aflați la unitățile de învățământ din apropiere să se antreneze și să facă performanță în acest sport. Profesioniști sau amatori, tinerii ascultau indicațiile profesorilor de natație și se antrenau cot la cot.

Era amenajat frumos. Avea platformele frumos în beton asfaltate, era un bazin frumos, chiar frumos. Și din câte am înțeles, toți copiii din cartier erau acolo. Ei au fost singurii care au prins evenimentul ăsta”, a mai declarat Octavian Țileagă, profesor natație.

Deși începutul a fost unul promițător, bazinul de înot nu a fost funcțional prea mult timp. După aproximativ un an de zile acesta a fost închis, iar copiii au fost nevoiți să își ia adio de la antrenamente.

Bazinul nu poate fi utilizat pentru că are defecțiune de proiectare. În sensul că toate deversările acestea din cartier, de la blocuri, se adunau în bazin”, a mai declarat Octavian Țileagă, profesor natație.

Constănțenii care locuiesc în zonă sunt complet dezamăgiți de felul în care arată acum bazinul din Tomis Nord. Din punctul lor de vedere, un astfel de loc ar trebui să fie plin de viață și culoare însă, din păcate, locul este pustiu și abandonat, iar oamenii și-au pierdut speranța.

Bazinul de înot de lângă Liceul Teoretic George Călinescu se află în continuare în paragină. Constănțenii sunt nemulțumiți și consideră că reabilitarea acestuia ar fi necesară, mai ales pentru copii.

Aici este o bătaie de joc. Ăsta e lăsat în paragină de ani și ani de zile, nu e de acum”, spune o constănțeancă.

Mizerabil. Pentru școală ar fi extraordinar dacă s-ar face”, spune un constănțean.

Erau aici două bazine cu apă. Dădeau drumul la bazin, se încălzea apa și făceau copiii baie. Nu mai e nimic nimic. Nu vedeți? Tot bălării și tot mizerie și tot”, spune o constănțeancă.

Conform autorităților locale, există proiecte care vizează reabilitarea mai multor zone și obiective din cartierul Tomis Nord, iar printre acestea se numără și bazinul de înot.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233