dobroge.tv

Live

A cincea zi de protest a sindicaliștilor Sanitas Constanța: „Dacă nu o să primim banii pe noiembrie, pe decembrie suntem terminați”

29 octombrie 2021
Publicitate

Este a cincea zi de protest a angajaților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța. Sindicaliștii spun că vor continua să-și strige nemulțumirile până când problemele lor vor fi rezolvate. Salariații susțin că vor continua să vină la muncă însă, nu știu până când. Mai mult, spun că au început să facă deja economie la anumite produse astfel încât să le ajungă și următoarea lună.

Angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța au ieșit și vineri în stradă. Salariații au protestat în fiecare zi în fața Prefecturii. Au venit din nou cu „mânuțele din plastic” din care au bătut preț de câteva minute bune.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, se află în acest moment într-un impas financiar. Aceasta are nevoie, până la finalul anului, de suma de 24 de milioane de lei ca să poată asigura cheltuielile de funcţionare a instituţiei, dar și salariile oamenilor.

În noiembrie de 51% iar pe decembrie nimic. Și noi muncim în continuare cu copiii”, spune un angajat.

Fără această sursă de venit nu am să pot să mai vin nici la serviciu. Nu știu. Vom veni. Noi vrem, ne dăm silința, dar dorim ca și dumnealor să ne audă. Măcar să ajungem la o înțelegere”, spune o angajată.

Angajații spun că se descurcă din ce în ce mai greu cu produsele pe care le are instituția în dotare. Susțin că au început deja să facă economie la anumite materiale de igienă și curățenie pentru a le ajunge inclusiv în luna noiembrie. Mai mult, aceștia se gândesc și la ce se va întâmpla cu cei pe care îi au în grijă.

Dacă noi suntem bine și beneficiarii noștri sunt foarte bine. Această acțiune este și pentru ei. Noi suntem ca într-o familie”, spune o angajată.

Noi neavând posibilitatea de a ne deplasa, de a ajunge la locul de muncă, va dați seama că nici beneficiarii. Cine poate să aibă grijă de ei? Noi avem grijă de ei”, spune o altă angajată.

De asemenea, salariații sunt îngrijorați și pentru că nu știu cum își vor plăti facturile sau chiriile. Vine iarna, iar sărbătorile de iarnă se apropie. Oamenii spun că este posibil ca acestea să îi găsească cu mesele goale.

S-a mărit energia electrică, gazele. Totul e majorat și atunci vă dați seama că nu ne ajung banii deloc. Dacă nu o să primim banii pe noiembrie, pe decembrie suntem terminați”, spune un angajat.

Suntem foarte mulți angajați în prag de iarnă, în prag de sărbători nu putem asigura pâinea familiei. Avem părinți monoparentali care au în îngrijire minori, stau cu chirie”, spune o angajată.

Săptămâna aceasta sindicaliștii au purtate mai multe discuții atât cu autoritățile locale, cât și cu cele centrale.

Nimeni nu-și dorește ca să își lase salariații fără niciun fel de venit și cu atât mai puțin, să aibă de suferit beneficiarii ca și prestații aplicate”, a declarat Nicolae Manea, președinte Sindicatul Sanitas Constanța.

Sâmbătă vor avea din nou o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Constanța, cu prefectul Județului și cu cei de la conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Sindicaliștii speră ca la finalul discuțiilor să poată să le dea angajaților o veste bună. În caz contrar, aceștia susțin că vor continua să protesteze.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233