dobroge.tv

Live

Constănțenii au păreri împărțite referitoare la noile restricții. În timp ce unii cred că sunt bine venire, alții le consideră exagerate.

25 octombrie 2021
Publicitate

Certificatul verde este obligatoriu la intrarea în centrele comerciale, restaurante sau instituții publice și private. Nunțile, botezurile și celelalte evenimente sunt interzise, chiar și pentru cei vaccinați iar masca de protecție se va purta în toate spațiile, deschise sau închise. Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate de Guvern au intrat în vigoare de luni.

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este principalul motiv pentru care autoritățile au aprobat noi restricții. În Constanța, prezentarea certificatului verde este obligatorie pentru numeroase activități și în diverse locații.

La intrarea în centrele comerciale este obligatorie verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală. La orice alt magazin sau operator economic care comercializează alte produse și aici exceptăm farmaciile, acolo se intră cu certificatul verde”, a declarat Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență.

Au intrat în vigoare noile restricții impuse de autorități privind obligativitatea certificatului verde. Acesta este necesar atunci când intrăm în mall-uri, restaurante, în instituții și atunci când dorim să ieșim din casă după ora 22.00. Mai mult, nunțile, botezurile și anumite evenimente au fost strict interzise.

Există și excepții de la obligativitatea prezentării certificatului. De exemplu, cei care nu s-au imunizat vor putea intra în magazinele alimentare sau farmaciile care nu se află în incinta centrelor comerciale.

Mai e o excepție pentru mall-urile care au în interior servicii publice administrative, cum este de exemplu, pașapoartele. Acolo se poate intra test. Se permite accesul persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării undei doze de vaccin și numai dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire din mall”, a mai declarat Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență.

Noile restricții impuse de autorități afectează mai multe domenii, printre care și cel al ospitalității. De pildă, acum, cei care fie se cazează la hotel, fie aleg o ședintă la spa sau piscină, vor fi nevoiți să prezinte o dovadă a vaccinării.

Ne afectează atât pe noi, cât în general HoReCa. Într-adevăr a scăzut drastic numărul persoanelor care ne calcă pragul. Sperăm din tot sufletul ca clienții noștri și nu numai să urmeze cursul normal al lucrurilor, să se vaccineze ca să-i putem primi în siguranță”, a declarat Costina Ciorbaru, manager spa hotel.

Părerile sunt împărțite în rândul constănțenilor. O parte dintre ei consideră că noile măsuri sunt bine venite în timp ce, alții le consideră exagerate.

Nu știu ce să zic. Este o problemă pentru cei ce nu vor să se vaccineze. Până la urmă, fiecare face ce vrea. E alegerea fiecăruia”, spune o constănțeancă.

E în regulă, da. Nu sunt vaccinată încă, dar mă voi vaccina și eu”, spune o altă constănțeancă.

Nu, nu sunt vaccinată. O să mă vaccinez pentru că mă obligă. Dar altfel nu”, spune o altă constănțeancă.

Foarte bună, foarte bună. Să facă toată lumea să scăpăm de necazul ăsta, că e mare necaz”, spune un constănțean.

Restricțiile care au intrat în vigoare de luni i-au făcut pe constănțeni să se prezinte într-un număr mare la centrele de vaccinare.

„Ritmul de vaccinare în ultimele patru-cinci zile a fost de aproape 6.000 de persoane pe zi. Este infinit mai mare față de ce s-a întâmplat pe perioada verii când erau undeva la 300-500 de persoane. Este mai mare chiar și decât ritmul înregistrat în primăvară când se atinsese un maxim de 4.300 de persoane pe zi”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În prezent, în municipiul Constanța, incidența a atins pragul de 12,45 la mia de locuitori iar în ultimele 14 zile peste 3.800 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233