dobroge.tv

Live

MAI a lansat campania „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”: polițiștii și jandarmii constănțeni s-au prezentat la Centrul de Transfuzii

25 octombrie 2021
Publicitate

Polițiștii și jandarmii constănțeni au donat astăzi sânge și plasmă. Prin exemplul lor, oamenii legii au dorit să îi încurajeze pe oameni să meargă și să doneze sânge dacă vor să salveze o viață. Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei Ministerului Afacerilor Interne „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”. Potrivit conducerii centrului de Transfuzii, de la începutul pandemiei colecta de componente sanguine a scăzut cu până la 25%.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat campania „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”, prin care cei care s-au vindecat de coronavirus sunt sfătuiți să meargă la centrele de Transfuzii Sanguine și să doneze plasmă. Oamenii legii de la malul mării s-au alăturat și ei proiectului. Luni, dimineață, zeci de angajați M.A.I. au venit la centru.

Prin această campanie ne dorim să încurajăm cât mai mulți polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră să doneze sânge sau plasmă pentru că nu se știe când pot salva o viață”, a declarat insp. Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Venirea unui număr mai mare de persoane pentru a dona sânge, începând cu ziua de astăzi, este benefică pentru pacienții care necesită transfuzii”, a declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

La centrul de Transfuzii se recoltează sânge pentru prepararea plasmei cu conținut crescut de anticorpi anti-SARS-COV-2 de la persoane care au trecut printr-o infecție cu acest virus. Viața bolnavilor de COVID-19 depinde de plasma convalescentă a celor vindecați.

Îi încurajăm indiferent de situația actuală pe care o trăim, să doneze atât sânge sau plasmă dacă se află în aceste condiții pentru că este esențial într-o societate normală să fim empatici”, a declarat insp. pp. Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.

Până acum nu am donat, dar de un an și ceva, datorită colegului meu din jandarmerie, am început să donez și eu și să vin destul de frecvent. Să vină fără niciun fel de frică și să fie alături de cei care chiar au nevoie de acest sânge”, a declarat plt. major Costel Botez, IJJ Constanța.

Toți cei care au o bună stare de sănătate și se află în județul Constanța să găsească timp și dorință și empatia necesară pentru a veni să doneze sânge”, a mai declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Reprezentanții centrului spun că de la începutul pandemiei colecta de componente sanguine a scăzut cu până la 25%.

Numărul donatorilor a scăzut în ultima lună, în timp ce solicitările din spitale se mențin la un nivel ridicat, deasupra recoltărilor pe care le facem”, a mai declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Înainte de donare, oamenii trebuie să mănânce ceva ușor, sandwich-uri, fructe sau lactate și să bea minimum 500 ml de lichide, pentru a nu li se face rău. Centrul de Transfuzii din Constanța este deschis de luni până vineri. De asemenea, și în unele zile de sâmbătă, stabilite de conducerea instituţiei, angajații vor fi la datorie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233