MAI a lansat campania „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”: polițiștii și jandarmii constănțeni s-au prezentat la Centrul de Transfuzii
Polițiștii și jandarmii constănțeni au donat astăzi sânge și plasmă. Prin exemplul lor, oamenii legii au dorit să îi încurajeze pe oameni să meargă și să doneze sânge dacă vor să salveze o viață. Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei Ministerului Afacerilor Interne „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”. Potrivit conducerii centrului de Transfuzii, de la începutul pandemiei colecta de componente sanguine a scăzut cu până la 25%.
Ministerul Afacerilor Interne a lansat campania „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”, prin care cei care s-au vindecat de coronavirus sunt sfătuiți să meargă la centrele de Transfuzii Sanguine și să doneze plasmă. Oamenii legii de la malul mării s-au alăturat și ei proiectului. Luni, dimineață, zeci de angajați M.A.I. au venit la centru.
„Prin această campanie ne dorim să încurajăm cât mai mulți polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră să doneze sânge sau plasmă pentru că nu se știe când pot salva o viață”, a declarat insp. Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
„Venirea unui număr mai mare de persoane pentru a dona sânge, începând cu ziua de astăzi, este benefică pentru pacienții care necesită transfuzii”, a declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.
La centrul de Transfuzii se recoltează sânge pentru prepararea plasmei cu conținut crescut de anticorpi anti-SARS-COV-2 de la persoane care au trecut printr-o infecție cu acest virus. Viața bolnavilor de COVID-19 depinde de plasma convalescentă a celor vindecați.
„Îi încurajăm indiferent de situația actuală pe care o trăim, să doneze atât sânge sau plasmă dacă se află în aceste condiții pentru că este esențial într-o societate normală să fim empatici”, a declarat insp. pp. Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.
„Până acum nu am donat, dar de un an și ceva, datorită colegului meu din jandarmerie, am început să donez și eu și să vin destul de frecvent. Să vină fără niciun fel de frică și să fie alături de cei care chiar au nevoie de acest sânge”, a declarat plt. major Costel Botez, IJJ Constanța.
„Toți cei care au o bună stare de sănătate și se află în județul Constanța să găsească timp și dorință și empatia necesară pentru a veni să doneze sânge”, a mai declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.
Reprezentanții centrului spun că de la începutul pandemiei colecta de componente sanguine a scăzut cu până la 25%.
„Numărul donatorilor a scăzut în ultima lună, în timp ce solicitările din spitale se mențin la un nivel ridicat, deasupra recoltărilor pe care le facem”, a mai declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.
Înainte de donare, oamenii trebuie să mănânce ceva ușor, sandwich-uri, fructe sau lactate și să bea minimum 500 ml de lichide, pentru a nu li se face rău. Centrul de Transfuzii din Constanța este deschis de luni până vineri. De asemenea, și în unele zile de sâmbătă, stabilite de conducerea instituţiei, angajații vor fi la datorie.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
-Stadion-de-18.000-de-locuri-în-Constanța.-Primăria-pregătește-„terenul”-(1).jpg)
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion

Ce se întâmplă cu festivalul NEVERSEA? Organizatorii au semnat un protocol cu Primăria Capitalei

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Olanda, descoperit de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Aprovizionare cu marfă în Constanța: orele stabilite pentru vehiculele de peste 3,5 tone
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

