dobroge.tv

Live

MANGALIA. Luna octombrie, plină de evenimente la Grădina Culturală Callatis

MANGALIA. Luna octombrie, plină de evenimente la Grădina Culturală Callatis
07 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Direcția Cultură și Sport Mangalia implementează proiectul „ Grădina Culturală Callatis” – proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Astfel că, în luna octombrie au loc patru evenimente.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Durata proiectului este de 20 luni. Obiectivul general al proiectului vizează diversificarea ofertei culturale din Mangalia și creșterea accesului comunității la cultură prin crearea unui spațiu și program dedicate atât artiștilor locali cât și a comunității locale sau turiștilor.

1. Atelier cu #VitaminaKaleidoLove - Caleidoscoape & bucurie

Data: 09 octombrie 2021, ora 12:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Descriere eveniment: Două ore de povești și magie în jurul unuia dintre cele mai frumoase obiecte inventate vreodată: caleidoscopul. Împreună cu Veronica, vom confecționa propriul caleidoscop și ne vom bucura de tot ce ne învață acest fenomen optic.

2. CALLATIS - Un mileniu de istorie în secvențe fotografice

Data: 15 octombrie 2021, ora 18:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Descriere eveniment: De la clișeul alb-negru la fotografia digitală din dronă a trecut mai bine de un sfert de secol. Timp în care arheologii de la muzeul de arheologie Callatis din Mangalia au strâns numeroase inregistrări fotografice provenite din săpăturile arheologice desfașurate în arealul municipiului.

Nu sunt fotografii cu pretenții artistice, multe dintre ele fiind chiar realizate în condiții vitrege, arheologul cautând mai degrabă să surprindă, în instantaneu, o realitate complementară ochiului, care să-l ajute să interpreteze corect săpătură arheologică.

3. Atelierul de noduri marinărești

Data: 23 octombrie 2021, ora 13:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Descriere eveniment: Un nod este o complicație intenționată a unei corzi care poate fi util sau decorativ. Nodurile sunt utilizate în navigație, alpinism, decorare și în arte. Un nod în sensul cel mai strict servește ca un dop sau un buton la capătul unei frânghii pentru a evita ca acel capăt să nu alunece.

Haideți să învățăm împreună executarea de noduri marinărești, o îndeletnicire tradițională a locuitorilor din Dobrogea.

4. Seară de JAZZ în Grădină

Data: 30 octombrie 2021, ora 18:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Descriere eveniment: Aşa cum v-am obişnuit, seria evenimentelor culturale continuă şi în culorile toamnei la Mangalia.

Pregătim o seară romantică cu amintiri, poveşti, vise şi nostalgia Jazz-ului ascultat în natură.

Cel mai îndrăgit duet vine în grădina noastră. Vocea inconfundabilă a Lilianei Radu şi delicatele acorduri de pian ale lui Aurelian Radu, ne vor încânta şi ne vor capta atenția cu o experiență jazzistică autentică.

Intrarea Liberă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233