"Dialoguri Cromatice" la Biblioteca Județeană Constanţa. Zeci de artişti şi-au pus sentimentele pe pânză: „E pur şi simplu trăire”
Tablouri în culori vii, spectacole muzicale, cărți pentru toate gusturile și zeci de artiști plastici nerăbdădori să își spună poveștile, sunt doar câteva dintre elementele centrale ale evenimentului „Dialoguri cromatice“ care a avut loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța. Instituția de cultură și-a propus să promoveze în acest fel frumosul și să îi readucă în centrul atenției pe artiștii constănțeni, după o lungă perioadă de izolare.
Perioada pandemiei și-a pus amprenta asupra multor oameni și mai ales, asupra domeniilor în care aceștia activează. În lipsa evenimentelor, artiștii au avut de suferit însă, acest lucru nu i-a descurajat. Pe unii dintre ei, timpul petrecut în case i-a inspirat și mai mult.
Monica a ales să transmită, prin intermediul peisajelor, câteva dintre sentimentele pe care le-a trăit în ultima perioadă. Rezultatul a fost pe măsura așteptărilor.
„Am încercat să transmit simplitatea peisajului şi starea în care mă aflam în acel moment”, a spus Monica Ciocoiu, artist plastic.
Pentru Cornelia, timpul petrecut alături de pânze și culori a îndemnat-o să nu renunțe și să viseze la viitoare evenimente sau expoziții.
„Vezi culorile şi începi să le pui şi deodată nu mai gândeşti, e pur şi simplu trăire. Este extraordinar să putem expune, să putem veni, să ne putem întâlni cu colegii din asociaţie, să vedem ce au mai făcut ei”, a spus Cornelia Goşiu, artist plastic.
Tablourile celor două artiste, precum și ale altor pictori sunt expuse la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța.
„De ce dialoguri cromatice? Deoarece că ne întâlnim după un an de zile de linişte în care fiecare a lucrat în liniştea atelierului său şi acum doreşte să povestească iubitorilor de artă ceea ce au făcut ei în ultimul an”, a declarat Mirela Iuliana Turtoi, președinte fondator Asociația Artiștilor Dobrogeni.
În cadrul expoziției, oamenii au avut oportunitatea de a face cunoștință și cu numeroase cărți vii pe care le-au putut răsfoi și cu care au putut „sta de vorbă”.
Evenimentul a încercat să-i reunească pe toți iubitorii de cultură și artă care au vrut să admire, de aproape, picturile expuse în bibliotecă. Expoziția este deschisă până pe 21 octombrie, iar intrarea este liberă.