dobroge.tv

Live

Alergând spre o viață mai bună: Andrei Condurache, un constănțean de 71 de ani a ajuns pe podiumurile europene

01 octombrie 2021
Publicitate

Alergarea vine la pachet cu un mare avantaj: este cea mai accesibilă formă de exercițiu fizic cu cel mai mare impact asupra creșterii speranței de viață. Acest lucru a fost lesne de înțeles și de Andrei Condurache, un constănțean de 71 de ani, căruia sportul i-a adus numeroase beneficii pentru corp, minte și suflet. Și nu s-a oprit aici. A alergat până a ajuns pe podiumurile europene. Acum câteva zile s-a întors de la Campionatul Balcanic și a fost atletul cu cele mai multe medalii de aur din delegația României.

Așa îl încurajează, la fiecare concurs, soția pe Andrei Condurache, un constănțean din Valu lui Traian pasionat de atletism. Bărbatul în vârstă de aproape 71 de ani a găsit în această activitate mai mult decât un sport.

Aveam și niște probleme cu sănătatea. Eu am diabet și am urmat special regimul acesta”, a declarat Andrei Condurache, sportiv.

În 2015 s-a hotărât să-și schimbe viața: de la o carieră birocratică, cu puțină mișcare, la sport și alimentație corectă. Tot în acel an a participat și la primul concurs de atletism la care a ieșit pe locul al III-lea. Au urmat numeroase competiții pe plan național, dar și european. De curând s-a întors acasă cu șase medalii din Albania. La probele de 400, 800 și 1.500 de metri, dar și la probele de ștafetă s-a clasat pe locul întâi.

Ultima dată pe 17-19 septembrie am participat la Balcaniada din Albania unde rezultatele mele au fost peste așteptări, obținând cinci medalii de aur și una de argint”, a mai declarat Andrei Condurache, sportiv.

Andrei nu are nevoie de săli de fitness bine dotate ori de stadioane moderne. Aleargă oriunde apucă: pe stradă, pe plajă, chiar și pe câmp. Nu găsește niciodată scuze. Se antrenează în fiecare zi și câte 15 kilometri.

Suntem pe traseul pe care eu alerg. De undeva din spate încep și alerg până pe autostradă, am mai multe trasee”, a mai declarat Andrei Condurache, sportiv.

A avut parte şi de momente mai puţin plăcute în care vârsta şi-a spus cuvântul, dar nimic nu se compară cu bucuria victoriei și clipele de pe podium.

A urmat apoi un mic incident, când m-au lăsat tendoanele de la piciorul stâng și a trebuit să fac o pauză de vreo șase luni. Nu am mai putut să alerg. De când alerg este cel mai greu moment. Mai am așa mici incidente, că mă mai dor mușchii, oasele, dar cu masaje, cu diferite tratamente specific sportivilor am continuat să alerg”, a mai declarat Andrei Condurache, sportiv.

Este un exemplu de voință și ambiție nu doar pentru cei de-o vârstă cu el, dar și pentru tineri. Pentru că mai mulți constățeni au vrut să se antreneze cu el, a înființat grupul „Aleargă Valu cu Andrei” pe o rețea de socializare, unde îi îndeamnă pe doritori la mişcare şi la o alimentaţie echilibrată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233