Cel mai mare parc din Constanţa, cea mai mare dezamăgire a constănţenilor. Primăria anunţă lucrări de reparaţie şi întreţinere
Bucăți de piatră căzute din structura atracțiilor turistice, șipci crăpate, bănci și drumuri acoperite de graffiti, alcătuiesc decorul celui mai mare parc din Constanța. Oamenii sunt de părere că lucrările de modernizare și consolidare sunt absolut necesare în parcul Tăbăcărie. După mai multe sesizări din partea cetățenilor, reprezentanții municipalității vor acționa pentru reparații și întreținere. În cadrul proiectului sunt incluse și cele opt podețe atât din parc, cât și din Satul de Vacanță.
De ani de zile,
Parcul Tăbăcărie stârnește discuții în rândul constănțenilor. Aleile
principale, podurile, băncile, dar și lampa japoneză sunt neîngrijite și au
nevoie de reabilitare.
Ceea ce ar trebui să fie un spațiu de relaxare este de fapt o imagine care lasă de dorit. Bucățile de piatră desprinse, graffiti-ul care acoperă băncile și podețele, indicatoarele acoperite de vopsea sunt doar câteva dintre motivele pentru care oamenii și-au pierdut interesul față de cel mai mare parc din Constanța.
De asemenea, „Podul îndrăgostiților”, așa cum este numit podul din parcul Tăbăcărie, reprezintă un pericol pentru trecători. Bucățile de lemn crăpate și sunetul pe care acestea îl produc pe sub picoarele acestora, îi fac pe oameni să se teamă pentru viața lor.
Pentru cei mai puțini norocoși tunelele le-au devenit casă, lucru care îi deranjează pe constănțeni, mai ales că de cele mai multe ori aceștia provoacă incidente, spun oamenii.
Constănțenii mai spun că de vină ar fi chiar omul care nu prețuiește lucrurile din jur și pe care le tratează cu superficialitate.
Responsabilizarea și implicare ar putea fi o soluție, cred oamenii, care se gândesc că un proiect de voluntariat chiar și din partea pensionarilor ar fi bine venit.
În urma sesizărilor făcute, cele opt podețe aflate atât în parc, cât și în Satul de vacanță, dar și restul obiectelor care alcătuiesc decorul au intrat deja în atenția autorităților.
„În acest moment există în derulare procedura de semnare a contractului pentru lucrările de întreţinere şi reparaţie, am avut o intervenție, de exemplu, în primăvară, la solicitarea cetăţenilor, la podul suspendat, însă lucrările resoective n-au fost suficente. Semnarea contractului pentru lucrările de reparaţie şi întreţinere, termenul de derulare este de 60 de zile, deci lucrările vor trebui să fie finalizate.în acest interval”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.
Lucrările se vor executa fără modificarea arhitecturii existente și a materialelor din care sunt realizate. Proiectul are o valoare de aproximativ 350.000 lei.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
-Stadion-de-18.000-de-locuri-în-Constanța.-Primăria-pregătește-„terenul”-(1).jpg)
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion

Ce se întâmplă cu festivalul NEVERSEA? Organizatorii au semnat un protocol cu Primăria Capitalei

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Olanda, descoperit de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Aprovizionare cu marfă în Constanța: orele stabilite pentru vehiculele de peste 3,5 tone
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

