dobroge.tv

Live

Teatrul de Stat Constanța: Nocturnele de muzică și poezie dobrogeană, a doua întâlnire

Teatrul de Stat Constanța: Nocturnele de muzică și poezie dobrogeană, a doua întâlnire
30 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Marți, în ultima zi a lunii august, Teatrul de Stat Constanța a programat cea de-a doua întâlnire în cadrul Nocturnelor de muzică și poezie dobrogeană, un proiect gândit pentru a fi permanentizat în toate anotimpurile, chiar dacă a fost inaugurat în contextul Serilor de Vară ale TSC.

Aşadar, marţi, 31 august, la ora 20:30, în curtea din spate a TSC (intrarea din strada Căpitan Grigore Ignat, lângă intrarea actorilor) pregătiţi-vă pentru o întâlnire cu poezia dobrogeană, dar şi cu poeţi care sunt invitaţi speciali ai Asociaţiei Kulturale, partener cu TSC în acest proiect. Nocturna va fi moderată de regizorul Erwin Șimșensohn. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. În caz de vreme rea, Nocturna se mută în interiorul teatrului.

De această dată, poetul invitat este Jean Lorin Sterian, născut în 1975, la Constanţa. Singur îşi face prezentarea: „A debutat la 21 de ani cu un volum de proză scurtă SF care, din fericire, nu se mai găsește pe nicăieri. Atras de impostura asumată, a promovat playback-ul cu formația Grupul Sanitar. După alte trei cărți, a publicat Lorgean, un roman despre protohipsteri și viața într-o redacție de revistă de lifestyle. Ecourile acelei perioade pot fi întâlnite în filmul Starshitting, pe care încă nu a reușit să-l finalizeze. În ultimii ani a călătorit suficient încât, de fiecare dată când se află în București, prietenii să-l întrebe: când pleci? Deși a publicat alte volume de literatură și antropologie, a regizat filme și documentare, a făcut expoziții și spectacole și se prezintă necunoscuților drept performer, știe că va rămâne pe vecie tipul care și-a deschis teatru în propria garsonieră

Actorii Teatrului de Stat Constanța – Cristina Oprean, Laura Crăciun, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu – vor recita din lirica poeților Jean Lorin Sterian, George Vasilievici, Amelia Stănescu şi Iulia Pană, cele două poete fiind reprezentante ale Asociaţiei Kulturale.

Intermezzo-urile muzicale vor fi, de această dată, în registrul jazz-ului, cu vocalista Ioana-Teodora Spînu, tot constănţeancă şi ea, acompaniată de contrabasistul Michael Acker.

Ioana-Teodora Spînu a început studiul pianului de la vârsta de 8 ani, la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” din Constanța. Ulterior și-a îndreptat atenția către jazz, absolvind Universitatea Națională de Muzică din București, secția Jazz, condusă de dr. Mircea Tiberian. A susținut concerte în numeroase festivaluri din România: Festivalul de Jazz în Aer Liber – București, Festivalul Național de Improvizație Godot – București, Femei pe Mătăsari – București, Seri de Jazz și muzică clasică – Târgu Mureș, Filmul de Piatră – Piatra Neamț, Tam Tam - Brașov etc.

A cântat alături de artiști ai genului dintre care îi amintim pe: Michael Acker, Pedro Negrescu, Ciprian Parghel, Mircea Tiberian, Toma Dimitriu, Alexandru Olteanu, Daniel Csikos, Liviu Negru, Lucas Contreras, Gabi Matei, Octavian Scurtu, Achilleas Pitoulias.

Printre cele mai recente proiecte în care a fost implicată este musicalul ,,Tarot Tales’’ de la Teatrul Dramaturgilor Români și trio-ul Trei de Jazz alături de care a concertat în numeroase festivaluri și evenimente din România.

Michael Acker Născut în 1989, la Brașov, Michael Acker a avut ocazia să crească într-un mediu muzical, ca membru al ansamblului vocal-instrumental Canzonetta, înființat și condus de mama sa, Ingeborg Acker. Cunoștințele de bază însușite în acest ansamblu i-au permis să-și continue studiile muzicale cu profesorii Dan Pavelescu și Gheorghe Petrovan, urmând ulterior cursurile secției de Jazz a Universității Naționale de Muzică București, sub îndrumarea lui Mircea Tiberian.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu muzicieni consacrați din țară și din afara ei precum Mircea Tiberian, Nicolas Simon, Owen Hart Jr. (SUA), John Betsch (SUA), Tony Miceli (USA), Istvan Gyarfas (Ungaria), Mathias Jardim (Brazilia), Ellie Wright (Austria) sau Eamon Dilworth (Australia), iar în primăvara anului 2020 s-a mutat la Viena, unde și-a înființat prima trupă, în calitate de leader, numită „MiK Trio”. Acum își continuă activitatea ca liber profesionist pe scena de jazz.


Sursă foto: info-sud-est.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233