dobroge.tv

Live

Trei locuințe protejate se construiesc în localitatea constănțeană Nicolae Bălcescu: șapte dintre beneficiari au fost să vadă stadiul lucrărilor

27 august 2021
Publicitate

Șapte dintre viitorii beneficiari ai locuințelor protejate din Nicolae Bălcescu au mers să vadă și ei care este stadiul lucrărilor. În total, 30 de persoane vor sta în cele trei clădiri care se construiesc în această localitate. Aceștia se vor bucura de condiții asemănătoare cu cele de acasă. De asemenea, va fi amenajat și un foișor pentru socializare. Mai mult, aici vor putea face chiar și terapie de recuperare, care va fi gratuită.

Trei locuințe protejate sunt construite în localitatea constănțeană Nicolae Bălcescu. 30 de beneficiari ai sistemului de protecție socială vor sta aici. Este vorba despre persoane adulte cu dizabilități, membrii ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Artemia” din Techirghiol. Șapte dintre ei au mers să vadă, personal, stadiul lucrărilor și au fost curioși să știe dacă, atunci când se vor muta aici, vor putea să-și aleagă singuri camerele și colegii cu care vor sta.

Am chemat o parte dintre viitori beneficiari să-și vadă viitoarele locuințe. Și erau foarte încântați că e frumos, că vor sta doar doi în cameră, că se împrietenesc cu cei de la Bălcescu și vor juca cărți, facem foișoare, le luăm jocuri, muzică, televizor. Au foarte multe facilități să-i scoatem din cotidian”, a declarat Marin Ristea, expert conștientizare și facilitare comunitară.

Rolul acestor locuințe este să îi pregătească pe beneficiari pentru viața și integrarea în comunitate.

Este o lege, o Ordonanță de Urgență 69/2018 care spune că trebuie reduse centrele mari, care au mai mult de 50 de locuri, trebuie să reducă capacitatea la 50, iar beneficiarii să meargă la fel ca și copiii acasă la familie, în locuințe protejate sau se încurajează apariția unei noi meserii: asistent personal profesionist. Așa cum este asistentul maternal pentru copii”, a mai declarat Marin Ristea, expert conștientizare și facilitare comunitară.

Fiecare Locuință Protejată va avea o capacitate de maximum zece locuri și va fi deservită de personal specializat. Astfel, cei cu dizabilități vor beneficia de mai multă atenție și se vor bucura de condiții similare celor de acasă. Toate persoanele din Locuințele Maxim Protejate din localitatea Nicolae Bălcescu vor veni și la Centrul de Zi din satul Dorobanțu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233