dobroge.tv

Live

Porți deschise către civilizații. Tomis - Constanța MMXXI

27 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Asociația SINE QUA NON, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța și a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Art Society Center organizează, în perioada 26 – 29 august 2021, simpozionul: PORȚI DESCHISE CĂTRE CIVILIZAȚII. TOMIS – CONSTANȚA 2021.

Deschidera oficială a simpozionului a a avut ieri loc la Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Simpozionul l-am organizat pe secțiuni: istorie veche, istorie medievală, numismatică, istorie modernă și contemporană și creștinismul în Dobrogea”, a declarat dr. Sorin Marcel Colesniuc, președinte, cercetător științific Asociația SINE QUA NON.

Au urmat două lansări de carte cu aceasta ocazie Gheorghe Lazarovici, care a scris Balta Sărată. Din preistoria Caransebeșului si Cronica anonimă a Primei Cruciade, Faptele francilor și ale celorlalți pelerini ierusalimiteni, Traducere din limba latină și studiu introductiv de Pr. Mircea Cristian Pricop.

Volumul Balta sărată o lucrare unde am început-o de tinerețe și am încheiat-o atunci când a început pandemia. Stând acasă și având răbdare am putut să pun cap la cap documentele și să scot cartea”, a declarat scriitor „Balta Sărată. Din preistoria Caransebeșului”.

O traducere în premieră pentru limba română care este de mare folos cercetătorilor și nu numai. Și celor pasionați de istoria cruciadelor din variate domenii”, a declarat pr. Mircea Cristian Pricop, scriitor „Cronica anonimă a Primei Cruciade, Faptele francilor și ale celorlalți pelerini ierusalimiteni”.

Susținerea comunicărilor, discuțiile și dezbaterile pe secțiuni se vor desfășura în zilele de vineri și sâmbătă iar duminica vor fi susținute alocuțiuni de închidere a lucrărilor științific, desfășurate la Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Iar la final, doctorand Cristian Cealera va organiza tururi ghidate în zona peninsulară a Constanței, unde se află cele mai importante monumente arheologice și istorice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233