dobroge.tv

Live

La doar 13 ani, Daria este campioană și vice-campioană națională la echitație: „Trebuie să-ți imprimi și psihic ceea ce vrei să faci”

26 august 2021
Publicitate

Seriozitate, perseverență și curaj. Sunt câteva dintre trăsăturile care o caracterizează pe Daria Piecu, o fată de 13 ani din Constanța. Este campioană și vice-campioană națională la echitație, iar pasiunea ei pentru frumoasele animale cu coamă a luat naștere din primii ani de viață.

Nu l-am mai văzut cred de câteva luni pentru că tot am fost cu competițiile și nu prea am fost aici în Constanța, dar vin destul de des la el când sunt acasă”, spune Daria.

Așa arată fiecare întâlnire dintre Daria și Nixon. Fata îl pune la curent cu noutățile, îl mângâie și îl alintă cu diferite recompense. Nixon a fost al doilea cal al fetiței.

Eu am patru cai: pe Nixon, cel care este și aici cu noi, pe Brădița, primul meu cal, Daylight și Olimpia. Doar că nu mai particip cu Nixon și momentan Daylight este într-o perioadă de repaus, Brădița este închiriată, iar eu acum particip cu calul cu care am ieșit vice-campioană, cu Olimpia”, a declarat Daria Piecu, sportivă.

Până să ajungă la echitație, Daria Piecu a încercat pe rând mai multe sporturi și activități. Recunoaște însă că a simțit o conexiune între ea și cai de când era mică. Era bebeluș când s-a urcat prima dată pe un cal, iar părinții i-au povestit cât de încântată a fost de experiență.

După am început aici, ușor-ușor să fac trap la Delfinariu. Veneam ocazional și mă mai antrenam și mai făceam plimbări cu caii când mergeam la munte. Serios de echitația m-am apucat la 10 ani când am primit și primul meu cal, pe Brădița”, a mai declarat Daria Piecu, sportivă.

Acum are 13 ani și se antrenează de patru-cinci ori pe săptămână, iar în timpul anului școlar în weekend. Pentru că antrenorul ei este la București, Daria este mereu pe drum. Și cum munca și efortul se răsplătesc întotdeauna, fata a obținut performanța. Este campioană națională la sărituri peste obstacole la grupa copii 1, iar de săptămâna trecută s-a întors de la Brașov cu titlul de vice-campioană națională la copii 2.

Cele mai frumoase momente au fost acelea deoarece s-a văzut munca și dorința de a fi acolo. Dacă chiar îți dorești cu adevărat, trebuie să-ți imprimi și psihic ceea ce vrei să faci. Eu de fiecare dată mi-am zis: sunt o campioană, sunt o câștigătoare, o să reușim, o să fie bine. Și suntem campioni. Așa le ziceam și cailor mei, veneam și îi pupam și le spuneam: sunteți niște campioni, sunteți cei mai buni cai”, a mai declarat Daria Piecu, sportivă.

Nu lipsește de la antrenamente și îmbină pasiunea pentru echitație cu îndatoririle pe care le are pentru școală. Acasă, părinții îi sunt sprijin. O încurajează, o însoțesc la competiții și, mai ales, îi oferă iubire.

Eu sunt mândră pentru că e un copil care muncește enorm de mult. Este un sport foarte, foarte greu. Am trecut prin momente mai puțin plăcute”, a declarat Mihaela Piecu, mama Dariei.

Mândri sunt și antrenorii fetei. Daria a luat primele ore de echitație la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Este locul unde pot veni și învăța toți cei pasionați de acest sport.

O mândrie imensă, vă dați seama. Dintre câteva sute de copii care au fost aici, a fost cam singura care a progresa atât de mult și asta spune atât de multe despre ea”, a declarat Bogdan Feraru, instructor echitație.

Pentru fata de 13 ani urmează o competiție europeană care va avea loc în Grecia, la sfârșitul lunii octombrie. Daria le-a transmis și un mesaj tinerilor: „Indiferent de ce aleg să facă în viață, dacă au perseverență, pasiune și muncesc, au toate șansele să-și atingă visul.”

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233