dobroge.tv

Live

Stațiunea Mamaia își întâmpină turiștii cu ... gunoaie: „Să arate în halul acesta mi se pare sub orice critică”

25 august 2021
Publicitate

Cea mai scumpă stațiune de pe litoral nu este și cea mai curată. Gunoaiele sunt cele care îi întâmpină pe turiști încă de la intrare. PET-urile și ambalajele de plastic lucesc în soare și sunt vizibile din mașinile care intră în stațiunea Mamaia. Astfel că, cei ce vizitează litoralul, au parte de o priveliște dezolantă și de mirosuri înțepătoare.

Simona și Adi sunt din Focșani. Au venit pe litoral pentru a petrece luna de miere. Aceștia și-au lăsat mașina într-o parcare situată la intrare în stațiunea Mamaia. Când s-au dat jos din autoturism aceștia au rămas uimiți de peisaj.

Sub orice critică, chiar sub orice critică. Fiind un oraș atât de mare, zonă turistică. Avem ieșire la mare și să arate în halul acesta mi se pare sub orice critică. Fiind și la intrare se întâmpină foarte frumos turiștii”, spune Simona.

Și nu sunt singurii care au această părere. O mare parte dintre cei care au ales să-și petreacă vacanța pe litoral au rămas numai cu amintiri neplăcute.

Sute de PET-uri, doze de aluminiu, ambalaje, resturi alimentare, dar și iarbă netunsă și uscată – toate acestea se găsesc pe un teren viran chiar la intrare în stațiunea Mamaia. Practic, aceasta este prima imagine pe care o văd turiștii când vin pe litoral.

Turiștii dar și constănțenii s-au săturat să dea nas în nas cu gunoaiele în fiecare zi.

Deplorabil, lasă de dorit. Ar trebui să se ocupe cineva de el”, spune un domn.

Reprezentanții municipalității spun că la un interval de câteva luni de zile intervin și se face curățenie în această zonă. Cu toate acestea, munca pare a fi în zadar.

Terenul la care faceți referire a făcut obiectul dosarului retrocedărilor. El a revenit în urma deciziei Înaltei Curți la municipalitate. Înaintea începerii sezonului estival, noi am igienizat atât acel teren, cât și restul zonelor publice din Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia. Din păcate, fiind o zonă cu afluență mare de turiști care își uită bunul simț acasă când vin în vacanță, este o muncă de Sisif să-l igienizăm permanent”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Autoritățile locale fac apel la responsabilitatea trecătorilor, dar și a celor care dețin mici afaceri în Satul de Vacanță și cer ajutorul acestora pentru a gestiona mai bine problema deșeurilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233