dobroge.tv

Live

Primăria Constanța se va ocupa de reabilitarea celor opt podețe din parcul Tăbăcărie și Satul de Vacanță

23 august 2021
Publicitate

Cele opt podețe pietonale care traversează minicanalele din Parcul Tăbăcăriei și Satul de Vacanță urmează să fie reabilitate. Oamenii sunt de părere că acestea sunt degradate și că pe alocuri se circulă cu dificultate. După mai multe sesizări din partea cetățenilor, reprezentanții municipalității au decis că este nevoie de lucrări de reparare și întreținere. Proiectul are o valoare de peste 375.000 de lei.

Acesta este zgomotul pe care îl face unul dintre cele opt podețe din parcul Tăbăcăriei. Podul scârțâie și se clatină din toate încheieturile spre nemulțumirea și teama trecătorilor.

Podul îndrăgostiților a fost construit în urmă cu aproximativ 50 de ani. A fost reabilitat de două ori: în 1999 și în 2014, însă astăzi starea lui nu este tocmai bună.

Lemnele s-au șubrezit, iar în unele zone acestea sunt sparte și nu mai prezintă siguranță pentru trecători. Și bucățile de metal s-au desprins din podea.

Se zgâlțâie, este foarte vechi în primul rând. În siguranță nu știu dacă ne simțim, dar încă mergem pe el, deci îl utilizăm”, spune un tânăr.

Am trecut pe podețul acela din scânduri. Se balansează foarte tare și s-au desprins șinele care susțineau scândura”, spune o constănțeancă.

De îmbunătățiri au nevoie și celelalte podețe din parc, dar și din Satul de Vacanță. Constănțenii sunt de părere că acestea s-au degradat și nu au aspect plăcut, mai ales că aceste locuri sunt traversate în fiecare vară de mii de turiști.

Constănțean: Dezastruos ca tot orașul Constanța.

Reporter: Ați trecut în ultima perioadă pe vreunul dintre ele?

Constănțean: Uite acum am trecut.

Reporter: Are nevoie de îmbunătățiri?

Constănțean: Are, a, de destule.

Ăsta mi s-a părut ok, de aceea am și traversat pe aici. Mai e unul mai încolo pe care nu l-am traversat, de exemplu. Nu mi s-a părut safe pentru copii”, spună o mămică.

Reprezentanții primăriei au luat măsuri în urma sesizărilor făcute de cetățeni, dar și a inspecțiilor din teren.

S-a publicat un anunț de achiziție pentru reparația a opt podețe situate în Parcul Tăbăcăriei și Satul de Vacanță. Este o valoarea estimată a proiectului de circa 375.000 de lei fără TVA și se așteaptă oferte de la firmele interesate până pe 26 august”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Lucrările se vor executa fără modificarea arhitecturii existente și a materialelor din care sunt realizate. De asemenea, se vor păstra forma și dimensiunile inițiale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233