dobroge.tv

Live

Tarife mai mici pe litoral, pentru restul sezonului estival: „Stațiunile din sudul litoralului scad mai repede prețurile față de Mamaia și Năvodari”

16 august 2021
Publicitate

Prețurile au început să scadă de astăzi pe litoral. Hotelurile vor avea tarife mai mici față de vârful sezonului estival, iar până în luna septembrie turiștii vor găsi camere cu până la 25% mai ieftine. Chiar și așa, unora li se pare că stațiunile sunt scumpe și prețurile nu s-au micșorat așa cum s-ar fi așteptat.

Vara se apropie de final, iar sfârșitul lunii august vine cu o scădere a prețurilor pe Litoral. La un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia, cei care se cazează începând cu această săptămână vor găsi camere chiar și cu 500 de lei mai ieftine.

Se întrevăd niște scăderi de tarife la noi, undeva la 120 de euro pe noapte. Încă sunt oaspeții interesați”, a declarat Costina Ciorbaru, reprezentant hotel.

Foarte mulți turiști optează pentru ultimele zile din august tocmai din acest motiv. Prețurile încep să scadă, iar vremea se menține bună pentru plajă.

Turist: Temperatura asta care este foarte ridicată și altceva, zile libere, concedii.

Reporter: Prețurile scad după 15 august?

Turist: Se poate se scadă.

De astăzi vor începe să scadă prețurile, este evident. A fost deja vârful. 15 august a reprezentat sfârșitul vârfului de sezon. Stațiunile din sudul litoralului scad mai repede prețurile față de Mamaia și Năvodari. Aici, prețurile scad cu 10-15%, comparativ cu zona de sud unde scad cu 20-25% în perioada următoare”, a declarat Cristian Bărhălescu, reprezentant agenție de turism.

Și la hotelurile de trei stele prețurile au început să scadă. Multe dintre unitățile de cazare au toate camerele date până la începutul lunii septembrie.

Cu aproximativ 15-20% va fi scăderea. După care gradual, vom mai avea un prag de scădere la 1 septembrie și apoi încă unul în 9 septembrie”, a declarat Iulian Tenie, reprezentant hotel.

La hotelurile de două stele, începând de astăzi, tariful pentru un sejur de trei nopți pentru două persoane pornește de la 900 de lei. În ciuda acestor reduceri turiștii aflați pe litoral se plâng de prețuri. Unii dintre ei cred că micșorarea tarifelor este doar fictivă.

Nu vor scădea”, spune o turistă.

Normal, da, ar trebui. Cu toate că vine valul patru cu pandemia. Dar nu, nu vor scădea. Recuperează de anul trecut când nu au avut lume”, spune o altă turistă.

Hotelierii anunță însă că cele mai mici prețuri vor fi în luna septembrie. Atunci, cine vrea să vină pe litoral va găsi tarife la jumătate față de vârful sezonului estival.

Cu siguranță din 20-25 august vom vedea prețurile că se duc cu mult mai jos, chiar am spune foarte abrupt, astfel încât vor ajunge la undeva mai puțin de jumătate”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, reprezentant agenție de turism.

Până la începutul lunii septembrie, pe litoral sunt așteptați peste 200.000 de turiști, acestea fiind doar cifrele oficiale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233