dobroge.tv

Live

Ajutor pentru Grecia. Şi constănţenii pot dona pentru ajutorarea grecilor afectați de incendii. ''Noi, ca comunitate, vorbim de Constanța, am ajutat oricând, oriunde''

13 august 2021
Publicitate

Uniunea elenă din România și Crucea Roșie și-au unit forțele. O campanie umanitară a luat naștere acum câteva zile pentru ajutorarea grecilor afectați de incendii. Și constănțenii pot da o mână de ajutor celor năpăstuiți, rămași fără case. Se pot dona bani, dar și produse alimentare neperisabile.

La 15 zile de când Grecia se luptă cu incendii de vegetație nemaivăzute, autoritățile elene au început să evalueze pagubele provocate de flăcările care au devastat zone imense de pădure, au distrus case și au forțat mii de persoane să fugă din locuințele lor. Iar grecii din România s-au mobilizat.

"Noi, ca Uniune Elenă din România, ca comunitate, vorbim de Constanța, am ajutat oricând, oriunde, pe oricine. Deci s-au deschis conturi pentru lei și euro, s-a dat drumul la un SMS unde lumea poate să doneze acei 2 euro, Crucea Roșie a venit în parteneriat, televiziunea română ne-a dat sprijinul și îl dă în continuare", a declarat Traian Anton Antoniadas, președinte Comunitatea Elenă Elpis Constanța.

Potrivit președintelui comunității elene din Constanța, sumele strânse vor fi utilizate pentru procurarea de alimente.

"Campania va dura 30 de zile. Între timp, timp în care noi vom face pregătirile necesare. Nu știu dacă vom pleca la sfârșitul celor 30 de zile sau în timpul celor 30 de zile. Acum trei ore, deputatul nostru era la graniţă şi intra în Grecia, se duce direct pe insula Evia să vorbeacă cu primarul", a precizat Traian Anton Antoniadas.

Persoanele care doresc să participe la campanie pot dona în conturile deschise de Uniunea Elenă din România:

LEI: RO47RNCB0072005055780028

EURO: RO20RNCB0072005055780029

Sau prin SMS, 2 euro la numărul 8825, pus la dispoziţie de către Societatea Naţională Crucea Roşie din România.

Sursă foto: digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233